Konuya cevap cer

Kardeşim hiçbir şey Allah dilemeden meydana gelmez. Fakat bizim de cüz'i irademiz var. Mesela ben kolumu kaldırmaya karar verdim. Eğer Cenab-ı hak kaldırmama izin verirse ben kolumu kaldırabilirim. yani düşünme eylemini yapan ben isem o işin fiiliyata geçmesini sağlayan Allah'tır. Evet Allah benim yapacağım her işi biliyor ve bunlar Lehv-i mahfuz'da yazılı. Ama benim kaderimin yazılı olması benim o çerçeve dışına çıkamayacağımdan, aynısını yapmak zorunda olduğumdan değil, Allah'ın ezeli ilmi ile benim ne yapacağımı bilmesindendir.

Mesela siz dağın başında bir treni izliyorsunuz. Ve bu tren yolunun üzerinde geyik yatıyor. Siz anlarsınız ki tren belli bir zaman sonra o raydan geçecek ve o geyik ölecek. Bu olay sizin o geyiğin öleceğini bildiğinizden dolayı ölmüyor. Zaten siz o dağın başında izlemesenizde, onun öleceğini bilmesenizde o ölecekti. Eğer dediğiniz gibi olsa zaten imtihan sırrı ortadan kalkardı.

Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)