bedevinin mühteşem cevabı

HAFIZ

Well-known member
Bedevi

Devesiyle birlikte çölde yürümekte olan bir bedevi, güçlükle yürüyen, susuzluktan dudakları kurumuş bir adama rastlamış. Adam bedeviyi görünce su istemiş.Devesinden inmiş ona su vermiş. Suyu içen adam birden bedeviyi iterek deveye atladığı gibi kaçmaya başlamış.

Bedevi arkasından bağırmış:

“Tamam, deveyi al git ama senden bir ricam var. Sakın bu olayı kimseye anlatma!”

Bu isteği tuhaf bulan hırsız biraz duraklayıp, nedenini sormuş:

“Eğer anlatırsan, demiş bedevi,Bu her yere yayılır ve insanlar bir daha çölde muhtaç birini görünce yardım etmezler.”

Bedevi gibi derdimiz deve değil de, kötülüğün yayılmaması olsaydı, Millet olarak şimdiye dek çok şeyi halletmiş olacaktık.

Ufkumuzda şafak türküleri tütüyor olacaktı.

Kardelenlerimiz çoktan yeşermiş olacaktı?..

Menfaatimize göre değil, vicdanımıza göre yaşayacağımız bir hayat dileğiyle,

Her şey gönlünüzce olsun.

HAFIZ

Well-known member
ben teşekkür ederim okuduğunuz için..
kapınıza gelen dilenciyi boş çevirmeyin.. ayetine binaen az da olsa vermek lazım.o uzanan el kirli de olsa, o dilenen dil sahtekarda olsa biz ayetin hükmüne uyalım.Allah ona gereken muamelede bulunacaktır zaten..

cade

Member
mazlum 2 çeşittir derken biri gerçekten mazlumdur diğeri ise hem mazlumdur hem de haindir yani pusuda bekler ah bi yere düşsede elindeki ni alsam hesabı yapar ,, herhalde yeterlidir sanıyorum.

Bir arkadaşım anlatmıştı yılalarca evvel mahallelerine çeçenler gelmiş , bu arkadaşta onların çocuklarıona para vermek istemiş ama onların çocukları onca mahrumiyetlere rağmen bu arkadaşın verdiği paraları almamışlar ama diğer yanda bu ülkenin çocukları arkadaşın etrafını sarmışlar abi bize ver ne olur diye yalvar yakar yapmışlar ....

iyinesil

Well-known member
ve emmessaile fela tenhar. sanırım bu ayeti kastediyorsunuz hafız kardeşim,müfessirler burada sailden maksadın sailulilm yani ilim dilenenleri olduğu şeklinde hatırımda kalmış.Çünkü kuran da özellikle "ısrarla dilenenlerin" yerildiği sabittir...Ancak günümüz insanının gafletinin boyutları düşünüldüğünde istemekten başka çaresi kalmayan hakiki dilencileri de bu ayetin kapsamına alabilirmiyiz.alabiliriz allahu alem..