ben bir sene bu adamın ayıbını örttüm

ziyakarababa

Well-known member
Bir sene bu adamın ayıbını örttüm
Evliyanın büyüklerinden olan Ebu Abdullah el-Hayyât hazretlerinin "rahmetullahi aleyh" terzi dükkânı vardı. Bir yahudi ara sıra kumaş getirir ve diktirir­di. Kumaş dikilince de Ebu Abdullah hazretlerine, farkına varmaz diye düşünerek sahte akçe ile ücret verip giderdi. Bu hâl bir se­ne devam etti.

Bir gün yine kumaşlar dikilmişti. Ebu Abdullah hazretleri dükkanda olmadığı bir gün yahudi ücreti onun işçisine verdi. Fakat işçi sahte parayı fark edip yahudinin üstüne fırlattı. Ebu Abdullah hazretleri dükkâna gelip olayı öğrenince, işçisine:
“Ben bir sene bu adamın ayıbını örttüm; sen de bir gün örtseydin ne olurdu? İnsanların ayıplarını örtersen, Allahü teâlâ da senin ayıbını örter” dedi.

İşçisi:
“Fakat efendim, bu adam bizi aldatarak maddi zarara uğratıyor. Bunu da mı görmeyelim?” deyice, Ebu Abdullah hazretleri "rahmetullahi aleyh":

“Evet, bunu da görme. Allahü teâlânın rızasını ümid ederek, onun bir kulunun ayıbını örtersen, sana uğradığın zararın karşılığını hem dünyada hem de ahirette verir” buyurdu.

_vatan_

Well-known member
Yahu hakkımızı savunmamız gerkemiyormu?Yahu tamam ayı örtme neyse resmen hak yiyo o adam eğer o uyarılmassa masum diğer müslüman kardeşinide dolandıracak onu zorduma sokacak ??????He bide yanlış hatırlamıyorsam "hakkınızı savunun....." sözünü söylememişmi Hz Ali. Nasıl olcak şimdi kıssada işcimi yanlış ustamı??????????_saygılar_

_vatan_

Well-known member
Yahu hakkımızı savunmamız gerkemiyormu?Yahu tamam ayı örtme neyse resmen hak yiyo o adam eğer o uyarılmassa masum diğer müslüman kardeşinide dolandıracak onu zorduma sokacak ??????He bide yanlış hatırlamıyorsam "hakkınızı savunun....." sözünü söylememişmi Hz Ali. Nasıl olcak şimdi kıssada işcimi yanlış ustamı??????????_saygılar_
evet sayın büyük abilerimiz sizi bekliyoruz yahu büyük dersek bakarlarmı ?bakmazlar en iyisi bol ilimli bol neşeli gönlü büyük enaniyeti küçük abilerimiz bi bakın helede bi cevap alalım inş fezapilotu nüktepira hüseyni daha kim kaldı acaba yahu bilen cevap versin inş

VUSLAT

Well-known member
madem çok istediniz...:p
ben şahsımca kendi fikrimi yazayım...:021:
biz evliyaullahlar gibi olamayız tabi:dft005:...ancak onların hayatından ibret alıp kendimize çeki düzen verebiliriz...
onların sabrı,biz de olsaydı eh bizde bir evliya olurduk herhal diye düşünüyorum...:013:
evet hz. Ali'nin sözü;Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Çünkü haksızlıkla beraber şerefinizi de kaybedersiniz...
sözünü, ne zaman ve hangi durumda söylemiş, tefsirini öğrenmek lazım...:047:
fikrim yanlış anlaşılmasın, sadece şahsi aklıma gelen bir fikir...:M:
selam ve dua ile...:038:

_vatan_

Well-known member
evet sayın büyük abilerimiz sizi bekliyoruz yahu büyük dersek bakarlarmı ?bakmazlar en iyisi bol ilimli bol neşeli gönlü büyük enaniyeti küçük abilerimiz bi bakın helede bi cevap alalım inş fezapilotu nüktepira hüseyni daha kim kaldı acaba yahu bilen cevap versin inş
yahu Allah razız olsun vuslat abimden bir tek sesimizi omu duyuyo cevap bekliyoruuuuuuzz sesim kısılcak hay allahım hay