Konuya cevap cer

"Üstad                        vefat etmişti"

"Üstadımızın                          başında sıra ile nöbet bekliyorduk. Otelci bize çok yardımda                          bulunuyordu. Kolaylık gösteriyordu. 'Benim misafirime                          polisler nasıl karışır, misafir olan böyle bir zatı nasıl                          rahatsız edebilir? Bunu kanun da kabul etmez, insanlık                          da' diyerek İslâmî şecaat ve cesaretini gösteriyordu.                          Gece geç vakte kadar Urfa'lı çok kimseler Üstadımızı ziyaret                          ettiler. Üstadımız hararetle onları okşuyor, vedalaşıyordu. 

Üstadımızın vefat edeceği hatırımıza geliyor ve fakat                          hizmetinin bitmediğini düşünerek aklımız kabul etmiyordu.                          Fakat bir kaç ay önce Isparta'daki ziyaretimde, 'Ben Risale-i                          Nur neşroluncaya kadar bir ömür istiyorum. Ondan sonra                          bana lüzum kalmamıştır. Benim vazifemi Risale-i Nur yapar'                          şeklinde konuşmuş idi. Fakat biz bunları düşünecek halde                          değildik. Gece saat üç sıralarında ben postahaneye merhum                          Adnan Menderes'e yıldırım telgrafı çekmeye gittim. Telgarafta                          'Doksan senelik ömrünü dinine, milletine hizmet için vakfeden                          kahraman-ı İslâm, Üstadımız Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri'nin                          bunca sene çektiği zulüm ve işkence yetmiyormuş gibi,                          bir de kendi memleketinde misafirliğine dahi müsaade edilmiyor.                          Bu zulmün müşsebbipleri hesap vermeyecekler mi?' gibi                          ifadeler vardı. 

Merhum Adnan Menderes, o zaman İstanbul                          Pera Palas Otelinde misafir idi. Ben postahaneden otele                          geldim. Bazı kardeşlerimiz Üstadımızın yanındaki başka                          bir odada idiler. Üstadımızın yanında Bayram Yüksel kardeşimiz                          bekliyordu. Ben de bir bakayım diye gittim. Bayram kardeşimiz                          bir kenarda, Üstadımızın odasında dua ediyordu. Bana gürültü                          etmeyelim, diye işaret etti. Fısıltı ile bana dedi ki:                          'Üstadımız uyudu, Şimdi çok rahat, gürültü etmeyelim,                          uyanmasın. '

Ben yaklaştım. Nabızlarına baktım, atmıyordu.                          Nefes alışına dikkat ettim. 'Kardeşim! Nefes aldığını                          hissetmiyorum.' Bayram kardeş de, 'Üstadımız bayıldı.                          Eskiden de bir defa böyle olmuştu' dedi. Sonra Zübeyr                          Ağabey geldi. O da Üstadımızın bayıldığına ve uyuduğuna                          inanıyordu. Vefatını kabul etmiyorduk. Halbuki Üstadımız                          (Allah ondan ebediyen razı olsun) saat 03:00 sıralarında                          derin derin nefes alarak yatarken, Bayram kardeşimizi                          onun başucunda bekliyormuş. Üstadımız hafif doğrularak                          Bayram kardeşimize sarılır gibi yaparak uzanmış ve sakin                          bir hale geldiğinden Bayram kardeş, Üstadımız bayıldı                          zannederek etrafını örtmüş. 'Rahat etsin inşaallah iyi                          olur' diye bekliyormuş.

"Biz                          hepimiz üzüntü ve ızdırap içinde sabahı bekledik. Namazdan                          sonra Urfa'lı Kurrâ Hafız Mehmed Efendi geldi. Üstadımızı                          ziyaret etmek istiyordu. Bir gün evvel ziyaret etmek için,                          zannedersem Mahmud Hasırcı ile beraber göndermiştim. 'Gelsin                          diye haber verilmişti. Üstadımızın kapısını açtık. Üstadımızın                          yüzünü açarak gösterdik. Mehmed Efendi                          'İnnâ Lillah ve innâ İleyhi Râciûn' diyerek mağfiret duasında                          bulundu. 'Niye haber vermiyorsunuz?' dedi ve gitti.

Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)