Bilmediğim için Ağlıyorum

genc_kalem

Okumak,Yaþamaktýr
Huzeyfetü'l-Mer'âşî hazretleri Allahü teâlâdan olan korkusu sebebiyle çok ağlardı. Böyle bir zamanda yanına gelen birisi ona dedi ki: "Bu derece ağlayıp sızlamana,ızdırap çekmene sebep nedir? Yoksa Allahü teâlânın Rahîm, çok merhâmetli, Kerîm ve Gafûr olduğunu bilmiyor musun?" dedi. Bunun üzerine Huzeyfetü'l-Mer'âşî hazretleri; "Allahü teâlâ; "Bir fırka Cennet'te, bir fırka Cehennem'dedir." buyuruyor. Ben bu iki fırkanın acaba hangisindeyim, bunu bilmediğim için ağlıyorum." dedi.

Soran;

"Mâdem ki, sen daha kendi hâlini bilmiyorsun, nasıl olur da başkalarına yol gösterirsin?" dedi. Bu sözü duyan Huzeyfet-ül-Mer'âşî hazretleri, çok mânâlar ifâde eden bu sözün tesiriyle düşüp bayıldı. Kendine gelince, "Ey Huzeyfe! Biz seni dost edindik, kıyâmet günü seni Cennetliklerden olarak haşredeceğiz." diyen bir ses duydu. Bu sesi, o mecliste bulunup da henüz müslüman olmayan üç yüz kişi duyup müslüman olmuşlardır.

HUZEYFETÜ'L-MER'Â[FONT=Arial-BoldMT+1]Ş[/FONT]Î;

Sekizinci ve dokuzuncu yüzy[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]llarda ya[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ş[/FONT]am[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ş [/FONT]me[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ş[/FONT]hur velîlerden. [FONT=TimesNewRomanPSMT+1]İ[/FONT]smi, Huzeyfe, lakab[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı [/FONT]Sâdüddîn'dir. Babas[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]n[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]n ismi, Katâde'dir. [FONT=TimesNewRomanPSMT+1]Ş[/FONT]am civâr[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]nda bulunan Mer'â[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ş [/FONT]denilen [FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ş[/FONT]ehirden oldu[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ğ[/FONT]u için Mer'â[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ş[/FONT]î nisbesiyle me[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ş[/FONT]hur olmu[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ş[/FONT]tur. [FONT=TimesNewRomanPSMT+1]İ[/FONT]brâhim bin Edhem hazretlerinin talebelerindendir. Do[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ğ[/FONT]um târihi bilinmemektedir. 822 (H.207) senesinde vefât etti.
*Evliyalar Ansiklopedisi

nurlu hacý

Active member
aro.gif
gl.gif