Konuya cevap cer

Bir iyilik yapmak ister misin?

Paylaşmayı seviyor, paylaştıkça mutlu oluyor musun? Peki, okumayı seviyor, okudukça huzur buluyor musun? Cevabın evet mi?

O zaman işte güzel bir fırsat! İşte burası tam istediğin yer.

İnternet artık hayatımızın bir parçası,  iyi ya da kötü yönleriyle  başvuru kaynağımız. Takdir edilecek ve ayakta  alkışlanacak birçok  çalışma ve kampanya düzenleniyor bugünlerde. Bizler  de gücümüz  yettiğince desteklemeye ve katkı sağlamaya çalışıyoruz bu tip   çalışmalara. İşte o çalışmalardan birisi "Bir iyilik yap!" kampanyası.

Nedir bu çalışma?

İlk kez 2010 Mart ayında İlyas Uçar   tarafından başlatılan bu çalışma başta da ifade ettiğimiz gibi kitaba,   okumaya, araştırmaya, ilme, bilgiye sevdalı kişilere hitab ediyor.   Oldukça basit bir mantığa dayanan bu çalışma ile alfabetik düzende ve   kategorik olarak                                                                                                                                                                                            sıralanan               dizin                           bilgileri             ile                     hangi                                                   kelime/konu                       hangi                                             kitapta                        yer                                           alıyor                                   veya                                                          belirlediğiniz                    bir                         kitapta                                   hangi                                                                             kelimeler/konular                            yer                             alıyor                                                hızlı            ve                       kolayca                                                                                                        bulabiliyorsunuz. Çalışmamızda konu başlıkları, bilgiler akademik çalışmalarda   da                                                                                                                                                                                                                           kullanılabilmesi                               açısından                                        akademik                                                       kurallara                riâyet                                                         edilerek                                                                                    giriliyor. (Örnek  için buraya tıklayınız)   Basit olduğu kadar emek de isteyen bu çalışmaya katkı sağlayamayacak   hiç kimse yoktur diye düşünüyoruz. Çünkü okunan her kitap belli bir   konuyu veya temayı işler veya hikaye eder. Bu açıdan baktığımızda el ele   verilirse çok büyük bir bilgi kaynağına sahip olacağımız kesin.

Ülkemizde yapılan şeylerden birisi  eleştiridir. Biliyorum daha  şimdiden farklı yönlerden eleştirenler  çıkacaktır haklı olabilirler  çünkü çalışma yeni, hataları ve eksik  yönleri olacaktır. Ama ben  destekler ve katkılar ile güzel bir çalışma  ortaya çıkacağına  inanıyorum.

Nasıl Katılırım?

Bu yazılanlardan sonra benim de  insanlarla paylaşacak zamanım var,  okumayı seviyorum benim de katkım  olsun, proje güçlensin ben de  destekliyorum diyenler varsa buyursunlar  bekliyoruz. Bu yazının  yazıldığı an itibariyle 1647 farklı başlık açıldığını hatırlatır hepimize faydalı olmasını Mevla'dan niyaz ederim. Çalışmaya 2 türlü katkı sağlayabilirsiniz.

1. Üyelik yoluyla: Sitemize üye olduktan sonra (tıklayın, ücretsiz üye olun) sitemizde yer alan içerik gönderme   bölümünden başlık gönderebilir veya var olan başlığa eklemede bulunmak   için konunun hemen altında yer alan yorum yazma alanını    kullanabilirsiniz.
  2. İletişim yoluyla: Üye olmak istemiyorum ama çalışmaya katkı sağlamak istiyorum diyenler varsa, onlar da iletişim panelini kullanarak bize ulaşabilir ve konu başlıklarını veya kaynakları bize ulaştırabilirler.

Not:   Ayrıca bu mesajı üyesi olduğunu sitelerde, facebook, gmail, hotmail,   yahoo grupları vs. gibi sosyal iletişi alanlarında paylaşarak projeye   katkı sağlayabilirsiniz. Zaman ayırıp okuduğunuz için şimdiden   teşekkürleri sunuyor, katkılarınızı dört gözle bekliyorum.

Daha fazla bilgi edinmek için: Kitapbilgisi.com

Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)