genc_kalem
Okumak,Yaþamaktýr
[FONT=Univers-Medium+1]Ebu Bekr Vasıti i[/FONT]nsanlara elinden geldi[FONT=Univers-Medium+1]ğ[/FONT]i kadar yard[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]mda bulunur ve iyilik yapmaya te[FONT=Univers-Medium+1]ş[/FONT]vik ederdi. Kendisi anlat[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]r:
"Bir zaman mühim bir i[FONT=Univers-Medium+1]ş [/FONT]için gidiyordum. Ba[FONT=Univers-Medium+1]ş[/FONT][FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]m[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]n üzerinde bir ku[FONT=Univers-Medium+1]ş [/FONT]uçmaya ba[FONT=Univers-Medium+1]ş[/FONT]lad[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]. Bir anl[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]k gaflet eseri olarak ku[FONT=Univers-Medium+1]ş[/FONT]u yakalad[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]m. O elimde iken, ba[FONT=Univers-Medium+1]ş[/FONT]ka bir ku[FONT=Univers-Medium+1]ş [/FONT]daha uçmaya ba[FONT=Univers-Medium+1]ş[/FONT]lad[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]. Elimdeki ku[FONT=Univers-Medium+1]ş[/FONT]un e[FONT=Univers-Medium+1]ş[/FONT]i veya annesi zannederek ku[FONT=Univers-Medium+1]ş[/FONT]u elimden b[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]rakt[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT][FONT=Univers-Medium+1]ğ[/FONT][FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]m anda, ku[FONT=Univers-Medium+1]ş [/FONT]öldü. Buna çok üzüldüm. O günden sonra bende bir s[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]k[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]nt[FONT=Univers-Medium+2]ı [/FONT]ba[FONT=Univers-Medium+1]ş[/FONT]lad[FONT=Univers-Medium+2]ı [/FONT]ve bir sene geçmedi.
Bir gece Peygamber efendimizi rüyâmda gördüm. Bir senedir, o kadar çok s[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]k[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]nt[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]n[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]n tesirinde kald[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT][FONT=Univers-Medium+1]ğ[/FONT][FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]m[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT], çok zay[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]flay[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]p ayakta namaz k[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]lamaz hâle geldi[FONT=Univers-Medium+1]ğ[/FONT]imi arz ettim. O zaman; "Bunun sebebi, bir serçenin, huzurda senden şikâyetçi olmuş bulunmasıdır." buyurdular. Bunun üzerine af diledim, kabûl olunmad[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]. Bundan bir zaman sonra, evimizdeki kedi yavrulam[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT][FONT=Univers-Medium+1]ş[/FONT]t[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT].
Ben bu s[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]k[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]nt[FONT=Univers-Medium+2]ı [/FONT]içinde dü[FONT=Univers-Medium+1]ş[/FONT]ünürken, bir y[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]lan[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]n kedi yavrular[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]ndan birisini yakalamaya çal[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT][FONT=Univers-Medium+1]ş[/FONT]t[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT][FONT=Univers-Medium+1]ğ[/FONT][FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]n[FONT=Univers-Medium+2]ı [/FONT]gördüm. Asâm[FONT=Univers-Medium+2]ı [/FONT]y[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]lana vurunca, kaçt[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]. Kedinin annesi gelip yavrusunu ald[FONT=Univers-Medium+2]ı [/FONT]gitti. Ondan sonra iyile[FONT=Univers-Medium+1]ş[/FONT]tim; namazlar[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]m[FONT=Univers-Medium+2]ı [/FONT]ayakta k[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]lmaya ba[FONT=Univers-Medium+1]ş[/FONT]lad[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]m.
O gece rüyâmda yine Peygamber efendimizi gördüm. "Yâ Resûlallah! Bugün s[FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT]hhat buldum." deyince;
"Bunun sebebi, huzurda, bir kedinin senin için teşekkür etmesidir." buyurdular.
Ebu Bekr Vasıti
Evliyân[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ın büyüklerinden. [FONT=TimesNewRomanPSMT+1]İ[/FONT]smi Muhammed bin Mûsâ, künyesi Ebû Bekr'dir. [FONT=TimesNewRomanPSMT+1]İ[/FONT]bn-i Fergânî olarak da bilinir. Aslen Fergânelidir. Do[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ğ[/FONT]um târihi bilinmemektedir. Gençli[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ğ[/FONT]ini Irak'ta geçirdi. Sonra Horasan beldelerinden Merv'e yerle[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ş[/FONT]ti. 932 (H.320) senesi Merv'de vefât etti.[/FONT]Merv [FONT=TimesNewRomanPSMT+1]şehrindeki türbesi ziyâret edilmektedir.
Evliyân[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ın büyüklerinden. [FONT=TimesNewRomanPSMT+1]İ[/FONT]smi Muhammed bin Mûsâ, künyesi Ebû Bekr'dir. [FONT=TimesNewRomanPSMT+1]İ[/FONT]bn-i Fergânî olarak da bilinir. Aslen Fergânelidir. Do[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ğ[/FONT]um târihi bilinmemektedir. Gençli[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ğ[/FONT]ini Irak'ta geçirdi. Sonra Horasan beldelerinden Merv'e yerle[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ş[/FONT]ti. 932 (H.320) senesi Merv'de vefât etti.[/FONT]Merv [FONT=TimesNewRomanPSMT+1]şehrindeki türbesi ziyâret edilmektedir.
*Evliyalar Ansiklopedisi[/FONT]