Bizler Müslümanız..Barış Surecine Destek Verelim

teblið

Vefasýz
Esselamu Aleykum..

Yıllarca ulkemiz bu kargaşanın bedeline ağır şekilde ödedi..Kürtler ve Türkler din kardeşi olmalarına rağmen şu fani dünyayı birbirlerine zehir ettiler

Bizler din kardeşiyiz Hem Allah katında hemde dünya aleminde itibar görmez bu savaş..Ben tarih boyunca savaştan kandandan muzzafer olan bir kavim görmedim..

Biz müslümanız ve gelin Allah (cc.)rızası için bu BARIŞI destekleyelim...

Gelin bunun tadını çıkaralım. Gelin bunu dünyaya bir kere daha duyuralım. Gelin ülkemizdeki tüm eşitsizlikleri atalım. Ne bir Türk, ne bir Kürt, ne bir Çerkez mağdur olsun. Ne başörtülü, ne dindar, ne dinsiz haksızlık görsün. Kimse kimseyi aşağılamasın. “Bu vatan benim, sen bas git” demesin. “Sen İran’a, Arabistan’a, Cezayir’e git” demesin kimse kimseye. Bu çirkin söylemi kim yapıyorsa bıraksın artık bu ayıbı sonsuza dek.

Tüm kafatasçılık eylemlerini ayağımızın altına alıp İnsana insanca değer verelim..Rabbul aleminin Eşerefi mahlukat diyerek övdüğü insanoğluna gereken kıymeti bizlerde verelim inşl..

Ve şuurlu müslümanlar olarak bu barış surecine yürekten destek verelim..verelim ki artık gençlerimiz karatopraklara girmesin ..Anneler babalar ağlamasın...

faris

Well-known member
Ve aleykumselam,

Kürt ve Türklerin mabeynlerinde olmayan bazı komiteler tarafından öyle gösterilen bu meselenin günümüzdeki sorunu paradır. Geçmişte bazı hatalar olmuş olabilir ancak bu hataların telafisi çoktan yapıldı. Peki niye daha devam ediyor; Çünkü bir elin parmak sayısınca kişilerin rant geliri haline gelmiş bir oluşum. Dış ve iç güçler tarafından kaynaklanan bu kişiler kaynaklarının devlet tarafından teminat altına alınması sonucu bu meselenin çözüleceği inancındayım..

teblið

Vefasýz
Ve aleykumselam,

Kürt ve Türklerin mabeynlerinde olmayan bazı komiteler tarafından öyle gösterilen bu meselenin günümüzdeki sorunu paradır. Geçmişte bazı hatalar olmuş olabilir ancak bu hataların telafisi çoktan yapıldı. Peki niye daha devam ediyor; Çünkü bir elin parmak sayısınca kişilerin rant geliri haline gelmiş bir oluşum. Dış ve iç güçler tarafından kaynaklanan bu kişiler kaynaklarının devlet tarafından teminat altına alınması sonucu bu meselenin çözüleceği inancındayım..

Aynen katılıyorum size ..Belli rant eşkiyaları bu savaşın bitmesini istemiyorlar elbet..Çünkü para kaynakları bitip kuruyacak.."Zulüm kime yarıyor; rantçılara, münafıklara. Barış kime; barış Allah'ın yoludur. Hepimiz kardeşiz. Birlik beraberlik içinde, onur içinde barış olsun."der her şuurlu ve vicdanlı müslüman..

Geçen bir abiyle bu konuyu konuşuyorduk ..Dikkatimi çeken şu cümlesini burayada aktarmak isterim,[SAVAŞLARDA hiç bir taraf kazanmaz..Tek kazanan ( SİLAH TÜCCARLARI olur..)

Hal böyleyken çözümler artık silahların namlusunda değilde fikir arenalarında aransın inşl...Allah cemi cümlemizin sonunu hayr eylesin inşl..