Yeltegiyan
Elfidam
KIYMALI KOLAY SU BÖREĞİ
Malzemeler ;5 adet Yufka
300 gr Kıyma
1 şişe Soda
1 adet Soğan
2 adet Domates
2 adet Sivri Biber
5 adet Yumurta
1 paket (250 gr) Margarin
Tuz, Karabiber
Kıymayı incecik doğranmış soğanla birlikte çok az yağda kavurun.
Domatesleri ve sivri biberi doğrayıp ekleyin.Tuz ve karabiberle karıştırın.
Diğer tarafta, bir paket margarini eritin. İçine sodayı ve yumurtaları katıp çırpın. Tepsiyi yağlayın. Yufkaları her katını bu karışımla yağlayarak kat kat dizin. Ortasına kıymalı içi yayın.Tekrar yufkaların kalan kısmını aralarını yağlayarak tepsiye yerleştirin.
Üzerine kalan karışımı sürün. Vaktiniz varsa bir gece buzdolabında ya da balkonda
bekletin. Vaktiniz yoksa, hemen de kızartabilirsiniz. 180-200ºC fırında kızartın.
....................................
KOLAY PEYNİRLİ PİDE
Malzemeler ;4 adet Yufka
400 gr Beyaz Peynir
6 adet Domates
5-6 Sivri Biber
3 adet Yumurta
1 su bardağı Sıvı Yağ
1 demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
Maydonozu kıyıp peynirle karıştırın. Domatesi dilimleyip sivri biberleri ikiye kesin. Ayrı bir kapta iki yumurtayı, sıvı yağı ve yoğurdu karıştırın. Yufkaları sekizer parçaya bölün, iki parçayı üst üste getirip üzerine yoğurtlu karışımdan sürün. Peynirle maydonozu ilave edip sarın.
Ortasını bıçakla yarıp domates dilimi ve sivri biber yerleştirin. Hazırladığınız peynirli pideleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Kalan bir yumurtayı çırpın ve tepsideki pidelerin üzerine sürün, 150 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
.........................
KOLAY PİZZA
Malzemeler ;3 adet Yufka
2 su bardağı Süt
½ paket (125 gr) Margarin
2 adet Yumurta
½ su bardağı Ketçap
200 gr.Kaşar Peyniri
istediğiniz miktarda ve çeşitte Salam, Sucuk,Sosis gibi pizza
üstü malzemesi
2 adet Domates
1 adet Sivribiber
bir miktar Zeytin
Tuz, Karabiber, Kekik
Tepsiyi yağladıktan sonra yufkalardan birini bütün olarak
tepsiye yayın. Kalan iki yufkayı elinizle ya da bıçakla küçük küçük
parçalara ayırın. Düzgün bir yüzey oluşturacak şekilde alttaki yufkanın üzerine yerleştirin.
Margarini eritip süt ve yumurtalarla çırpın, bütün
yufkaları ıslatacak şekilde gezdirin. Ketçabı hafif sulandırarak yufkaların üzerine yayın. Domatesleri soyup kuşbaşı doğrayarak yerleştirin.
Kalan bütün malzemeyi zevkinize göre kesip pizzanın üzerine ekleyin. Tuz, karabiber, kekik serpin, en üstte kaşarı rendeleyip koyun.
180-200 derece fırında kızartıp servis yapın.
...............................
SÜRPRİZ MAKARNA
Malzemeler ;1 Paket Boncuk Makarna
½ Kg Kıyma
2 tane kuru soğan,
3 tane ortaboy patates
2 tane ortaboy Patlıcan
3 tane iri Domates
2-3 yemek kaşığı Zeytinyağ
Kızartmak için Sıvı Yağ
2-3 Diş Sarımsak
1 Yumurta
1 Kuru Soğan
İki Kaşık Un
Tuz, Kara Biber, Kimyon
İlk önce kıymaya rendelenmiş soğan, baharat ve tuz ilave ederek yoğurun. Yoğurduğunuz bu köfte harcı ile misket büyüklüğünde köfteler yapın.
Tepsiye biraz un serpiştirerek köftelerin bunun içinde una bulanmasını sağlayın. Patates ve patlıcanları soyup kuş başı büyüklüğünde doğrayın.
Fritözü ısıtın. Sırayla önce patatesleri, patlıcanları ve köfteleri kızartıp ayrı ayrı kaplara alın.
Bu arada makarnanın suyunu kaynatarak biraz tuz atın. Daha sonra makarnaları koyup orta hararetli ateşte pişirin. Onlar pişerken, tereyağı eritin, blenderle ezdiğiniz domates ve sarmısakları ekleyerek bir sos yapın. Gerekirse biraz su ekleyebilirsiniz. Tuz ve karabiberi unutmayın.
Makarnalar yumuşayınca büyük bir servis tepsisine alın. Makarnaların üzerine önce patatesleri, ardından patlıcan ve köfteleri yayın.Hepsinin de üstüne domates sosunu gezdirin. Öylece sofraya getirin.
...............................
TEL KADAYIFLI BÖREK
Malzemeler ; 250 gr Tel Kadayıf
350 gr Taze Kaşar
2 su bardağı Süt
2 adet Yumurta
5-6 parça ceviz büyüklüğünde margarin
Tel kadayıfın yarısını bir borcam fırın tepsisine altını yağlayarak yayın. Üzerine ince dilimler halinde kesilmiş kaşar peynirini dizin. Kalan tel kadayıf ile peynirin üstünü kapatın.
2 bardak süt ile yumurtaları çırpın ve hazırlanan böreğin üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletin.
Fırına sürmeden önce üzerine 5-6 parça ceviz büyüklüğünde margarin parçaları koyup fırında üstü kızarana kadar pişirin.
............................
YAĞLI SİMİT
Malzemeler ;
8 yemek kaşığı Un
2 adet Yumurta
1 paket Margarin
1 çay kaşığı Maya
1 çay kaşığı Çörek Otu
½ çay bardağı Su
Tuz
Un hamur tahtasına elenir ve ortası açılarak maya konur. Su ilave edilerek yoğrulmaya başlanır. Cıvık bir hamur yapılır. Üstüne bir nemli bir bez konarak 15-20 dakika, hamur çatlayıncaya kadar bekletilir.
Hamurun ortası yeniden açılır ve içine 1 yumurta kırılır. Yağ ve tuz ilave edilir. Yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline getirilir. Tekrar nemli bir bezle örtülerek 15 dakika kadar bekletilir.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, yuvarlanır. Uçları birleştirilerek simit haline getirilir. Yağlanmış bir tepsiye dizilip 15 dakika bekletilir. Diğer yumurtanın sarısı üzerlerine fırça ile sürülür ve orta hararette fırında pişirilir.
..................................
YUFKALI MAKARNA BÖREĞİ
Malzemeler ;2 adet Yufka
125 gr Tereyağ ya da Margarin
½ paket Kesme Makarna
2 adet Yumurta
1 su bardağı Süt
1 kase Beyaz Peynir
1 küçük bağ Maydanoz
Tuz, Karabiber
Makarnayı tuzlı suda haşlayıp süzün. İki yumurta, süt ve yağı karıştırıp bir harç yapın ve makarnaya ekleyin.
Yağlanmış tepsiye bir yufkayı yayın. Makarnanın yarısını yufkanın üzerine yayın. Ortasına maydanozlu peyniri yerleştirin. Tekrar kalan makarnayı ekleyin. En üstünü diğer yufka ile kapatın. Yumurta, süt, yağ karışımından sürüp 180 derece sıcaklıktaki fırına verin. Kızarınca dilimleyip servis yapın.
Malzemeler ;5 adet Yufka
300 gr Kıyma
1 şişe Soda
1 adet Soğan
2 adet Domates
2 adet Sivri Biber
5 adet Yumurta
1 paket (250 gr) Margarin
Tuz, Karabiber
Kıymayı incecik doğranmış soğanla birlikte çok az yağda kavurun.
Domatesleri ve sivri biberi doğrayıp ekleyin.Tuz ve karabiberle karıştırın.
Diğer tarafta, bir paket margarini eritin. İçine sodayı ve yumurtaları katıp çırpın. Tepsiyi yağlayın. Yufkaları her katını bu karışımla yağlayarak kat kat dizin. Ortasına kıymalı içi yayın.Tekrar yufkaların kalan kısmını aralarını yağlayarak tepsiye yerleştirin.
Üzerine kalan karışımı sürün. Vaktiniz varsa bir gece buzdolabında ya da balkonda
bekletin. Vaktiniz yoksa, hemen de kızartabilirsiniz. 180-200ºC fırında kızartın.
....................................
KOLAY PEYNİRLİ PİDE
Malzemeler ;4 adet Yufka
400 gr Beyaz Peynir
6 adet Domates
5-6 Sivri Biber
3 adet Yumurta
1 su bardağı Sıvı Yağ
1 demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
Maydonozu kıyıp peynirle karıştırın. Domatesi dilimleyip sivri biberleri ikiye kesin. Ayrı bir kapta iki yumurtayı, sıvı yağı ve yoğurdu karıştırın. Yufkaları sekizer parçaya bölün, iki parçayı üst üste getirip üzerine yoğurtlu karışımdan sürün. Peynirle maydonozu ilave edip sarın.
Ortasını bıçakla yarıp domates dilimi ve sivri biber yerleştirin. Hazırladığınız peynirli pideleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Kalan bir yumurtayı çırpın ve tepsideki pidelerin üzerine sürün, 150 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
.........................
KOLAY PİZZA
Malzemeler ;3 adet Yufka
2 su bardağı Süt
½ paket (125 gr) Margarin
2 adet Yumurta
½ su bardağı Ketçap
200 gr.Kaşar Peyniri
istediğiniz miktarda ve çeşitte Salam, Sucuk,Sosis gibi pizza
üstü malzemesi
2 adet Domates
1 adet Sivribiber
bir miktar Zeytin
Tuz, Karabiber, Kekik
Tepsiyi yağladıktan sonra yufkalardan birini bütün olarak
tepsiye yayın. Kalan iki yufkayı elinizle ya da bıçakla küçük küçük
parçalara ayırın. Düzgün bir yüzey oluşturacak şekilde alttaki yufkanın üzerine yerleştirin.
Margarini eritip süt ve yumurtalarla çırpın, bütün
yufkaları ıslatacak şekilde gezdirin. Ketçabı hafif sulandırarak yufkaların üzerine yayın. Domatesleri soyup kuşbaşı doğrayarak yerleştirin.
Kalan bütün malzemeyi zevkinize göre kesip pizzanın üzerine ekleyin. Tuz, karabiber, kekik serpin, en üstte kaşarı rendeleyip koyun.
180-200 derece fırında kızartıp servis yapın.
...............................
SÜRPRİZ MAKARNA
Malzemeler ;1 Paket Boncuk Makarna
½ Kg Kıyma
2 tane kuru soğan,
3 tane ortaboy patates
2 tane ortaboy Patlıcan
3 tane iri Domates
2-3 yemek kaşığı Zeytinyağ
Kızartmak için Sıvı Yağ
2-3 Diş Sarımsak
1 Yumurta
1 Kuru Soğan
İki Kaşık Un
Tuz, Kara Biber, Kimyon
İlk önce kıymaya rendelenmiş soğan, baharat ve tuz ilave ederek yoğurun. Yoğurduğunuz bu köfte harcı ile misket büyüklüğünde köfteler yapın.
Tepsiye biraz un serpiştirerek köftelerin bunun içinde una bulanmasını sağlayın. Patates ve patlıcanları soyup kuş başı büyüklüğünde doğrayın.
Fritözü ısıtın. Sırayla önce patatesleri, patlıcanları ve köfteleri kızartıp ayrı ayrı kaplara alın.
Bu arada makarnanın suyunu kaynatarak biraz tuz atın. Daha sonra makarnaları koyup orta hararetli ateşte pişirin. Onlar pişerken, tereyağı eritin, blenderle ezdiğiniz domates ve sarmısakları ekleyerek bir sos yapın. Gerekirse biraz su ekleyebilirsiniz. Tuz ve karabiberi unutmayın.
Makarnalar yumuşayınca büyük bir servis tepsisine alın. Makarnaların üzerine önce patatesleri, ardından patlıcan ve köfteleri yayın.Hepsinin de üstüne domates sosunu gezdirin. Öylece sofraya getirin.
...............................
TEL KADAYIFLI BÖREK
Malzemeler ; 250 gr Tel Kadayıf
350 gr Taze Kaşar
2 su bardağı Süt
2 adet Yumurta
5-6 parça ceviz büyüklüğünde margarin
Tel kadayıfın yarısını bir borcam fırın tepsisine altını yağlayarak yayın. Üzerine ince dilimler halinde kesilmiş kaşar peynirini dizin. Kalan tel kadayıf ile peynirin üstünü kapatın.
2 bardak süt ile yumurtaları çırpın ve hazırlanan böreğin üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletin.
Fırına sürmeden önce üzerine 5-6 parça ceviz büyüklüğünde margarin parçaları koyup fırında üstü kızarana kadar pişirin.
............................
YAĞLI SİMİT
Malzemeler ;
8 yemek kaşığı Un
2 adet Yumurta
1 paket Margarin
1 çay kaşığı Maya
1 çay kaşığı Çörek Otu
½ çay bardağı Su
Tuz
Un hamur tahtasına elenir ve ortası açılarak maya konur. Su ilave edilerek yoğrulmaya başlanır. Cıvık bir hamur yapılır. Üstüne bir nemli bir bez konarak 15-20 dakika, hamur çatlayıncaya kadar bekletilir.
Hamurun ortası yeniden açılır ve içine 1 yumurta kırılır. Yağ ve tuz ilave edilir. Yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline getirilir. Tekrar nemli bir bezle örtülerek 15 dakika kadar bekletilir.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, yuvarlanır. Uçları birleştirilerek simit haline getirilir. Yağlanmış bir tepsiye dizilip 15 dakika bekletilir. Diğer yumurtanın sarısı üzerlerine fırça ile sürülür ve orta hararette fırında pişirilir.
..................................
YUFKALI MAKARNA BÖREĞİ
Malzemeler ;2 adet Yufka
125 gr Tereyağ ya da Margarin
½ paket Kesme Makarna
2 adet Yumurta
1 su bardağı Süt
1 kase Beyaz Peynir
1 küçük bağ Maydanoz
Tuz, Karabiber
Makarnayı tuzlı suda haşlayıp süzün. İki yumurta, süt ve yağı karıştırıp bir harç yapın ve makarnaya ekleyin.
Yağlanmış tepsiye bir yufkayı yayın. Makarnanın yarısını yufkanın üzerine yayın. Ortasına maydanozlu peyniri yerleştirin. Tekrar kalan makarnayı ekleyin. En üstünü diğer yufka ile kapatın. Yumurta, süt, yağ karışımından sürüp 180 derece sıcaklıktaki fırına verin. Kızarınca dilimleyip servis yapın.