Selam, Allah sizden razı olsun. Naçizane dar bilgim ile yazdığım için kusuruma bakmazsınız İnşaallah.
Akıl benim inancıma göre çok önemlidir. Müracaat ve delil olarak İlk Kur'an-ı kerim gelir. Sonra Hz. resülün sünneti gelir. Onun ardından da Akıl gelir. Sevgiye inancımdan dolayı Rasyonalist kelimesini sevmem fakat bazen fazla rasyonalist gibi düşünüyorum sanırım. xD
Siz çok değerli bir görev yapıyorsunuz. Duyguları incinmiş veya sevgiden mahrum kalmış insanları iyileştirmeye çalışıyorsunuz. Sevgiden mahrum kalmak ne büyük trajedi olmalı. Kur'an da buyrulmuş “O Rahmeti kendi Zat'ı (Benliği) üzerine yazdı.” En'am Suresi 12. Ayet -- Sonra başka bir ayette de "Rahman arşı istiva etti. (Hakimiyet altına aldı.)" demek ki bu evrenin kuruluş-var oluşu da bizim inancımız da Rahmettir- Sevgidir. İnsanlara Rahmeti-Sevgiyi öğretmek ne güzel bir şeydir.
Doğrusu Freud denen kişinin görüşleri hakkında üstün körü edindiğim bilgilerden hoşlanmadım. Hem Hz. peygamber efendimiz de Öksüzdü. Onun insan (yada çocuk) kalıplarının çoğu bence doğru değil. Demek ki Aynen Darwin'e benziyor. Yahu bir düşünseydi halbuki darwin; Kunduz denen mahluk Baraj yapmayı nasıl bir evrim sürecinde geliştirmiş olabilir. ? Barajı ya tam yaparsın yada bozulur olmaz. Hayvanlar mühendis gibi.. Kunduza baraj, arıya bal yaptıran, pengueni denize daldıran, balinayı okyanuslara götüren sevgiyi bilmek gerek.
Aslında sevginin 5 ilkeden 3. olması gerekti; 1. Tevhid 2. Adalet 3. Sevgi 4. Vaad ve Vaid 5 İyiliği emretmek. Sevgiyi hissedin, hissettirin ve iyiliği emredin. İşte bu mübarek bir iş. :dft012:
Saygılar.