Bu gördüğünüz müdafa 2004 tarihinden bir forum sitesinden

yozgati

Well-known member
BU GÖRDÜĞÜNÜZ MÜDAFA 2004 TARİHİNDEN BİR FORUM SİTESİNDEN

Selamun aleykum Risale-i nur hadimleri,

Sevgili S..... kardesim sanirim sayin Fethullah Gulen`in soylesini pek dikkatli okumamissiniz. bakiniz su cumle bizzat kendisine aittir.

` Haddim olmayarak, korkarak, titreyerek bazı parçaları kendi kırık dökük cümlelerimle bir mecmuada biraz sadeleştirdim. `

Gerci sadelestirmedim demesi de bir sey ifade etmez zira bu sadelestirme islemleri ki biz ona nurlarin tahribi diyoruz hala devam ediyor. en yakin bayiye gidip bir yeni umit dergisi alir ve orta sayfasini acarsan bu tahribatlari gorursun.

Mesele nurlarin sadelestirilme islemleri ile de kalmayip daha onceki bir yazimdada belirttigim gibi 90 li yillarin basinda asa-yi musa yi bastilar. isin ilgin tarafi kitabin on kapagi bonbos idi yani risale-i nur ve muellifi bediuzzaman Said Nursi yazisini kaldirtmislardi. ayni sekilde icindende. bu risaleleri bendeniz bizzat gordum. toplatanda Ustadin hizmetkari Mustafa Sungur abidir. Eger istanbul da oturuyor iseniz ve 46 numarayi biliyorsaniz konu hakkinda direkt olarak Mustafa Sungur abi den bilgi alabilirsiniz. Biz nur talebeleri bu tur tahriplere akil fikir erdiremedik. kendisini bizlere nur talebesi olarak lanse eden fakat disarida nur talebesi oldugunu soylemekten imtina edinen bir sahis ve cemaatinin bu tarz yaklasim ve hareketlerine bir mana veremedik dogrusu.

Sevgili Fethullah gulen Hoca`nin cemaatinden olan arkadaslar kardesler.

maksadimiz sizleri kirmak degildir, ihlasinizi ve sevkinizi de koreltmek degildir. tek ama tek gayemiz vardir ki o da nurlari korumaktir. zira nur talebeleri nurlari kendi mali gibi kabul eder ve muhafazasina calisir.

Bakiniz onceki yazimda mesenevi-i nuriye risalesinin itizar bolumunden ustadin konu ile ilgili oldukca acik izahini yazdim. bu risale meydanda oldukca hangi akla binaen bu sadelestirme islemleri devam ediyor? veyahut ustadin hizmetkarlari bu tahribata siddetle karsi olduklari halde ne cesaretle bu islemler yurutulmus ve hala yurutulmeye devam ediyor?

Biz daha iyi hizmet ediyoruz veyahut islami daha iyi temil ediyoruz diye bir yaklasimimiz hic bir zaman olmadi. kalbler Allah`in elindedir ancak o bilir. belki bu aciz kardesiniz aranizda gerek nur talebeligi gerekse muslumanlik yonunden en nakis olaninizdir. yasanti olarak tam manasi ile temsil edemesekte hic bir nur talebesi risale-i nur dusturlarini en azindan fikri boyutta tahribine gitmez.

Nur talebeliginin dusturlari acik ve nettir. lahikalarda bu konu ilgili yuzlerce mektup varken yeni ictihatlara girmenin ustadin metodundan baska yeni metodlar uretmenin risale-i nur cizgisi ile yakindan uzaktan alakasi yoktur.

bizler filanca hocanin veyahut abinin talebeleri degiliz. bakiniz basta burada ayriliyoruz. risale-i nur hizmeti sahsa endeksli bir hizmet degildir. ustadimizin bu konuda kesin hukmu var. sizler kendinizi Fethullah Gulen nin talebeleri olarak tanimlarken aslinda bilmeyerek risale-i nur dusturlarinin disina cikiyorsunuz. ustadimiz kardes kardese mursid olamaz der. hizmetimizde imamlik vs hiyerersik bir yapi yoktur. bizler mesveret cemaatiyiz. ustadin hizmetkarlari ile bile nur talebeligi hakki noktasinda en kucuk bir nur talebesi esittir. saygimiz vardir o da nurlara hizmeti ve islami yasama noktasindadir o kadar, bunun haricinde kimseden emir almayiz.

Bu acidan bizler sizleri islama hizmet eden kahramanlar ordusu olarak goruyoruz belki de bizlerden cok daha faideli hizmetler yapiyorsunuz. Allah razi olsun . ancak Risale-i nur cizgisinde bir hizmet degildir. tek istegimiz vardir o da sudur. eger nur talebesi iseniz nurlarin dusturlarina uyunuz ve ona gore hareket ediniz, zira zamanimizda fethullah gulen ve cemaatine cesitli seplerden bir suru elestiriler var ve millet bilmeden nurcular diye yaziyor ki bizlerin bir alakasi yok. kisacasi yapmis oldugunuz icraatlardan bizlerde tohmet altinda kaliyoruz. bu acidan yaziyorum bu fikirlerimi.

Gunduzalp kardesim Allah razi olsun uhuvvet risalesini yazmissin, binlerce razi olsun. ancak onu bir de bu nurlari sadelestirip tahrip edenlere gonder. yahudiye hiristiyana hosgoru gosterenler neden ayni hosgoruyu nurculardan esirgiyorlar. bakiniz nur talebeleri bu sadelestirme islemini istemiyor , ustadin talebeleri de karsi. lutfen anlayis gosteriniz ve ellerinizi risale-i nurlardan cekiniz.

Huseyni

Müdavim
İhtimalleri de değerlendirmek lazım. Hocaefendi bunu savunmuyorsa, bu kadar büyük fitneyi görüp, "savunmuyorum" demek kadar kolay birşey olamaz. Savunuyorsa, neden "savunuyorum" denmiyor ? Diyelim ki savunuyor ve bunu açıklamıyor. Sebebleri: O zaman cemaat içinde kopmalara vesile olacağı düşüncesi hakim olsa gerektir. Çünkü cemaatin içinden de sadeleştirmeye karşı olan çok insanlar var. Hem bu söylendiğinde, Risaleleri anlatabilmek adına bugüne kadar gözle görünür birşey yapmadıkları aşikare herkesin dilinde dolanacak. Sormazlar mı adama, tv lerin var, gazeten var, okulların var, bunların içinde göze değer bir risale anlatma çabası var mı ? Elbetteki "yok" diyecekler. O zaman neden sadeleştirmeye gidildi ? Hangi usül denendi de yetersiz geldi ? Dolayısıyla eğer sadeleştirme Hocaefendi tarafından savunuluyorsa, böyle bir ortamda en akılcı yol sessizliği muhafaza etmek olacaktır. Ne duyuyorum, ne de duymuyorum. Bu da en çok cemaat mensuplarına zarar vermekte olduğu görülüyor. Ve bu sessizlik her iki camianın da mensuplarını birbirine kırdırmak, karşı karşıya getirmektir. Kırdıranlar utansın..

Bu olan bitenden haberi yok olması ihtimali benim kafamı kurcalayan tek ihtimal. O zaman Taksim olaylarından nasıl haberdar oluyorlar ? O zaman Mustafa Sungur ağabeyin vefatından nasıl haberdar oluyorlar ? Bu mevzuda da yeterince sesler yükselmedi mi ?

yozgati

Well-known member
Kardeşabersiz olması imkansız. Baykalın kaset hadiseseine bile yorum yapan adam bu hadiseyimi işitmeyecek. Duymayacak?