Çaba İstiyor Sevgi...

ASHAB-I BEDR

Well-known member
189901_135722609832134_135132706557791_242065_3798057_n.jpg


Sevgili dost;
Çaba istiyor sevgi. Tohum yetmiyor, çaba istiyor sevgi. O halde dinle, karların içinde çilek yetiştiren münzevinin hikayesini:

İhtiyar bir kadın ormanda yaşayan bir münzevinin karların içerisinde çilek yetiştirdiğini duymuştu. Büyük kızından ormana gidip çilek getirmesini istedi. Kız münzeviye gitti ve annesinin isteğini münzeviye iletti.

Münzevi: "Öyle ise önce bana bir iyilik yap. Şuradaki karları süpürüver. Kuşlara yem vereceğim" dedi. Kız oralı bile olmamıştı. Sadece çilek istediğini tekrarladı. Münzevi de ona çilek vermedi.

Kız geri dönüp olanları anlatınca kadın bu defa küçük kızından aynı şeyi istedi. Münzevi ona da karları süpürmesini söyledi. Kız hemen süpürgeyi alarak işe girişti. Karları büyük bir ciddiyetle süpürmeye başladı. Çilekleri unutmuştu bile. Yalnız aç kalan kuşları düşünüyordu. Ama birdenbire karların altından çilekler çıkıverdi.

Sevgili dost;
Beraber karları süpürmeye ne dersin? Ne dersin süpürdüğümüz karlardan, kardan adam yapmaya... Çileklerden gözleri, burnu ve dudakları olan bir kardan adam;elinde süpürgemiz. " Elimden geleni yaparım " diyorsun demek. "İnsan ancak elinden geleni yapar ama, elinden gelenin ne olduğunu bilmek gerek"

Sevgili dost;
Elini nabzına götür...

Ali Ural
 


Bu alana bir cevap yazın...
Üst