Cemaatte hızmet ve evlılık neye gore ve nasıl oluyor ?

rsl55

Yeni Üye
Merhabalar gecemız mubarek olsun nur cemaatınden bır hoca hanım var onunla evlenmek ıstıyorum fakat bu suan ıcın mumkun gorunmuyor acaba benımde hızmette olmamam nedenıylemı bana bu konuda detaylı yardım edecek arkadaslar abıler varmıdır ınsaallah...

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
Merhabalar gecemız mubarek olsun nur cemaatınden bır hoca hanım var onunla evlenmek ıstıyorum fakat bu suan ıcın mumkun gorunmuyor acaba benımde hızmette olmamam nedenıylemı bana bu konuda detaylı yardım edecek arkadaslar abıler varmıdır ınsaallah...

Bu soruyu o kişiye sorarsanız daha sağlıklı cevap alabilirsiniz..

Kýrýk Testi

Well-known member
Cemaatte hızmet ve evlılık neye gore ve nasıl oluyor ?

"Şer’an koca, karıya küfüv olmalı, yani, birbirine münasip olmalı. Bu küfüv ve denk olmak, en mühimi, diyanet noktasındadır."Lemalar

Üstad burada sadece diyanet noktasına dikkat çekmiyor. Önce genel bir denkliği nazara veriyor. "Şer’an koca, karıya küfüv olmalı, yani, birbirine münasip olmalı." cümlesi bu genel denkliğin ifadesidir. Daha sonra bu denklik içinde en önemli olan kısmına, yani din diyanet noktasına dikkat çekiyor.

Diyanetteki denklik adeta bir temeldir. Hayatımızı şekillendiren inançlarımızdır. Burada oluşacak denksizlik veya önemli farklar aile hayatını temelden etkiler. Hatta birakın farklı inançları, aynı dine inandıkları halde, farklı cemaat veya tarikatlara mensup olan ciftler arasında bile bazen sıkıntıların çıkması bunun delilidir. Diyanette denklik olmadıktan sonra, diğer hususlarda denklik olsa bile çok anlam ifade etmez. Yirmi İkinci Mektup'ta geçen şu ifade de dinin yaşam tarzımıza nasıl tesir ettiğini ifade eder:

"Evet, tevhid-i imanî, elbette tevhid-i kulûbu ister. Ve vahdet-i itikad dahi, vahdet-i içtimaiyeyi iktiza eder."Mektubat

İşte Üstad bu ehemmiyetli noktaya dikkat çekmek için diyanetteki denkliğe ayrıca dikkat çekmiştir.

Son düzenleme: