Kur'an-ı Kerim'den... Bu (Kur’an) da bizim indirdiğimiz bereket kaynağı bir kitaptır. Artık ona uyun ve Allah’a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin.
"En'âm Sûresi 155. Ayet Meali"
Allah Resulünden (asm)... îbni Abbas'dan (r.a.) rivayetle:
Ümmetimin en şereflileri Kur'ân okuyanlar ve gece kalkıp ibâdet yapanlardır.
Hadis-i Şerif Meali - Camiü's-sağir - 1063
Risale-i Nur Külliyatı'ndan... Bu zamanda en büyük tehlike olan zındıka ve dinsizlik ve anarşiklik ve maddiyunluğa karşı yalnız ve yalnız tek bir çare var; o da Kur'ân'ın hakikatlerine sarılmaktır. Tamamı
Emirdağ Lâhikası - 2
Sitemize Yeni Eklenenler... Ubudiyet ve Enaniyetin İnsana Kazandırdıkları
"İnsanda iki vecih var. Birisi, enâniyet cihetinde şu hayat-ı dünyeviyeye nâzırdır. Diğeri, ubûdiyet cihetinde hayat-ı ebediyeye bakar."
Yer: Sözler, Yirmi Üçüncü Söz, İkinci Mebhas, İkinci Nükte
Açıklayan: Dr. Burhan Sabaz
(08-Mart-2011) [Kısa Kısa] Zamanın Değeri
Açıklayan: Mehmed Kırkıncı Hocaefendi
(07-Mart-2011) İçtihad Nedir 3: Hutbe Neden Arapca Olmalı?
"Meselâ, bazı gafiller, hutbe gibi bazı şeâir-i İslâmiyeyi Arabîden çıkarıp her milletin lisanıyla söylemeyi iki sebep için istihsan ediyorlar."
Yer: Sözler, Yirmi Yedinci Söz
Açıklayan: Dr. Ahmet Çolak
(04-Mart-2011) Mısır, Libya ve Tunustaki Hadiselere Bakış Açımız
"Ey hürriyet-i şer’î! Öyle müthiş ve fakat güzel ve müjdeli bir sadâ ile çağırıyorsun ki, benim gibi bir bedeviyi tabakat-ı gaflet altında yatmışken uyandırıyorsun. Sen olmasaydın, ben ve umum millet, zindan-ı esarette kalacaktık."
Yer: Tarihçe-i Hayat, Bediüzzaman'ın İlk Hayatı, Hürriyete Hitap
Açıklayan: Mustafa Karaman
(03-Mart-2011)
Esma-ül Hüsna Ez-Zâhir: Varlık ve birliğinin delilleri herşeyde ap açık görünen; bütün varlıklar dış görünüşleriyle ve sanatlı yapılışlarıyla Onun kudret ve sanatına şahitlik eden.
El-Bâtın: Herşeyin gerçek yüzüne vâkıf olan; herşeyin iç yüzü bilhassa canlıların vücut fabrikalarında işleyen binler mucizeli ve muntazam tezgâhlar ilim, kudret ve hikmetine şahitlik eden; şiddet-i zuhurundan, sınırsız büyüklüğünden ve zıddının olmayışından dolayı mahlukâtın gözünden gizlenen, ancak eserleriyle varlığını gösteren,
Cevşen-ül Kebir'den... Allah’ım! Senden şu isimlerinin hakkı için istiyor ve yalvarıyorum:
Ey kullarına yardım eden Muîn,
Ey açıklanması gereken her şeyi beyan eden Mübîn,
Ey kullarına emniyet ve huzur veren Emîn,
Ey saltanatı muhkem, nüfuz ve iktidar sahibi Mekîn,
Ey hiçbir şey hükmünü sarsmayan ve kendisine güvenilen Metîn,
Ey azap ve ikâbı şiddetli olan Şedîd,
Ey kullarının her yaptığını gören Şehîd,
Ey bütün işlerini ezelî takdirine göre en güzel bir şekilde neticeye ulaştıran Raşîd,
Ey en çok övülen ve en çok övgüye layık olan Hamîd,
Ey sonsuz şeref sahibi Mecîd,
Bütün kusurlardan uzaksın. Senden başka ilâh yok! Affet bizi. Bizi Cehennemden kurtar.
AMİN AMİN AMİN İNŞ.ECMAİN...HAYIRLI HUZURLU MUTLU CUMALARINIZ OLSUN İNŞ HEP....