Konuya cevap cer

Kur'an-ı Kerim'den...                      Kullarım,   beni senden sorarlarsa, (bilsinler ki), gerçekten ben (onlara çok)  yakınım.  Bana dua edince, dua edenin duasına cevap veririm. O hâlde,  doğru yolu  bulmaları için benim davetime uysunlar, bana iman etsinler.

"Bakara   Sûresi 186. Ayet Meali"

Allah Resulünden (asm)...                      Ebû Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:

Allah'a duanızın kabul edileceğine kesinlikle inanmış  olarak duâ edin. Şunu da bilin ki, Allah kendisinden gafil ve başka  işlerle meşgul bir kalbin duasını kabul etmez.

Hadis-i Şerif Meali - Camiü's-sağir - 316

Risale-i Nur Külliyatı'ndan...                      Aziz kardeşim,

Sizler sabah ve akşam duamda dahilsiniz.   Siz dahi beni  duanızda dahil ediniz. Şu âlemde mü’minin mü’mine karşı en   büyük  yardımı dua iledir. Eğer bir adam, dostundan emin ise ki gurura    girmez; onu şükre sevketmek için, tahdis-i nimet nev’inden ona ait bir    kısım ihsânât-ı Rabbaniyeyi bahsetse beis yoktur zannederim.Tamamı

Barla Lâhikası | Mektubat'ın Üçüncü Kısmı | ( 208 )

Sitemize Yeni Eklenenler...                      Acele Ettim Kışta Geldim

Açılayan: Dr. Burhan Sabaz

(02-Haziran-2011)      

13. Asrın Minaresinin Başında Duran Kişi

Açıklayan: Dr. Burhan Sabaz

(31-Mayıs-2011)

Her Sözünüz Mu'cize! (Hüve Nüktesi)

"Çok aziz ve sıddık kardeşlerim,

Kardeşlerim,   لاَۤ اِلٰهَ اِلاَّ هُوَ  ve   قُلْ هُوَ اللهُ  deki  (هُو)    “Hû” lâfzında, yalnız maddî cihette bir seyahat-i hayaliye-i    fikriyede,  hava sahifesinin mütalâasıyla âni bir surette görünen bir    zarif nükte-i  tevhidde, meslek-i imaniyenin hadsiz derece kolay ve    vücub derecesinde  suhuletli bulunmasını ve şirk ve dalâletin mesleğinde    hadsiz derecede  müşkilâtlı, mümteni binler muhal bulunduğunu  müşahede   ettim. Gayet kısa  bir işaretle o geniş ve uzun nükteyi beyan  edeceğim."

Yer: Sözler, On Üçüncü Söz, Hüve Nüktesi

Açıklayan: Dr. Burhan Sabaz

(26-Mayıs-2011)

Esma-ül Hüsna                       Allah:  Her türlü eksiklik ve noksanlıklardan uzak, bütün kemâl sıfatlarını   taşıyan, en güzel isim ve sıfatların sahibi ve yegâne hak mabûd.

Er-Rahman: Şefkat ve  merhametinin  eserleriyle bütün kâinatı dolduran, Cennet bir cilvesi, ebedî  saadet  bir parıltısı, dünyadaki bütün rızık ve nimetler birer damlası olan,   mü'min kâfir ayırd etmeksizin bu dünyada herkese nimetler veren.

Cevşen-ül Kebir'den...                       Ey günahları için ve kendisine olan aşk ve muhabbetten  dolayı ağlayanların sevgilisi,

Ey kendisine tevekkül edenlerin dayanağı,

Ey hak yoldan sapanları hidayete erdiren,

Ey müminlerin dost ve sahibi,

Ey kendisini zikredenlerin can yoldaşı,

Ey bütün güçlülerden daha güçlü,

Ey bütün bakanlardan daha iyi gören,

Ey bütün ilim sahiplerinden daha âlim,

Ey kederli bîçarelerin kaçıp sığındığı,

Ey bütün yardım edenlerden daha çok yardım eden,

Bütün kusurlardan uzaksın. Senden başka ilâh yok!  Affet bizi. Bizi Cehennemden kurtar.

amin amin amin ecmain inş......selametle.......

Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)