Diyanet İ. B. Risale-i Nurları neşretmeye hazırlanıyor..

Huseyni

Müdavim
Risale Ajans-Haber Merkezi

Diyanet İşleri Başkanlığı Risale-i Nur Külliyatı’nı basmaya hazırlanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığına yakın bir kaynaktan alınan bilgiye göre, Diyanet İşleri Yayınları’ndan çıkacak olan Risale-i Nur Külliyatı’nın basımı ilk olarak “İşarat-ül İ’caz” kitabından başlanacak. Yaklaşık 1 ay sonra basımı tamamlanacak olan kitaplar bu sayede Türkiye genelindeki bütün Camilere, Devlet Dairelerine, Resmi Kurumlarda, Silahlı Kuvvetler bünyesinde serbestçe okunabilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, İşarat-ül İ'caz eserinden sonra bütün Risale-i Nur Külliyatı'nı basarak neşredileceği bildirildi.

Bilindiği gibi Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin Diyanet İşleri Başkanlığı’na gönderdiği mektuplarda Risale-i Nur’ları Diyanet’in neşretmesi gerektiğiyle alakalı bir çok mektuplarıda bulunmaktadır

Siz mümkün olduğu kadar Diyanet Riyasetinin şubelerine vermek için, mümkünse eski huruf, değilse yeni harfle ve has arkadaşlarımdan tashihe yardım için birisi başta bulunmak şartıyla, memlekettekiDiyanet Riyasetinin şubelerine yirmi otuz tane teksir edilmektir. Çünkü harici dinsizlik cereyanına karşı böyle eserleri neşretmek, Diyanet Riyasetinin vazifesidir.(Emirdağ Lahikası)

Hıristiyanlar dahi onları okuması ve alem-i İslamda gayet takdirle intişar etmesi, hatta Pakistan’da çıkan es-Sıddık mecmuasının Risale-i Nur’un bir risalesini neşredip Diyanet Riyasetine göndermesi ve bu kadar intişarıyla beraber hiçbir alim ona itiraz etmemesi gibihakikatler gösteriyor ki, elbette Diyanet dairesi Nurları himaye etmek hakiki bir vazifesidir.

Diyanet dairesi, Meşihat-ı İslamiye gibi, yalnız Türkiye’nin din muallimi değil, belki umum alem-i İslama Meşihat-ı İslamiye yerine alakası, nezareti, münasebeti var.Alem-i İslam o Diyanet dairesine karşı tam hüsn-ü zan etmek, su-i tevehhüm etmemek, hususan bu zamanda ziyade lüzumu var. Hem de Türkiye ile ittifak etmeyen İslami hükumetlerde o mübarek daireye karşı su-i tevehhüm gelmemesine büyük bir vesilesi olan ve alem-i İslamın her tarafında, belki Avrupa’da takdire mazhar olmuş Risale-i Nur, o Diyanet dairesini hem şerefini muhafazaediyor. Hem alem-i İslama karşı o dairenin bir eseri olarak intişarı gayet lazım vezaruri olduğunu bu noktayı ehl-i vukuf tam nazara alsınlar. Onun için biçare Said Nursi ve Nur talebelerinden yüz derece ziyade Diyanet Riyaseti azaları, hocaları alakadar olmak lazım. Ta ki, Risale-i Nur dinsizlerin taarruzlarına karşı muhafaza ve himaye edilsin. Mükerrer beraatler verildiği halde intişarına mani olan desisecileri susturmak lazım...(Emirdağ Lahikası)


Diyanet İşleri Başkanlığı Risale-i Nur'ları Neşretmeye Hazırlanıyor!
 

BiÇaRe4

New member
bunca yıldır risalelerden insanları öcü gibi korkutmaya çalıştılar da ellerine ne geçti???
hiç değilse bu sayede bir çok insan imani meselelerde daha çok bilgi sahibi olur...gönül ister ki ilk okullardan başlayarak üniversitlere kadar her eğitim kurumunda risaleler okunsa ve gençler kainatın sahibini bilerek o terbiye ile yetişip hayırlı birer birey olsa...ama üstadın dediği gibi ben kış mevsiminde geldim elbet bu kışın ardından bahar gelecektir...sanırım bunlar baharın ilk habercileri olur inşaallah
 

yozgati

Well-known member
Üstadımın dediği yaptırdığı gibi yapsa hoş olur.7içini MÜZEHREFATLA DOLDURMASA ALTINA, ÖÜNÜ, YANINA, ARKASINA BARİ
 


Bu alana bir cevap yazın...
Üst