Dolandırıcıların Yeni Taktiği - Elektrik Tasarruf Cihazı

kenz-i mahfi

Sorumlu
Hayırlı günler

Dolandırıcı elektrik şirketlerinin 6-7 kalem üzerinden alarak elektrik faturasının ikiye katlanmasına sebep olan uygulamalarından bunalan milletin imdadına "Türkiye Elektrik Tasarrufları Genel Müdürlüğü" koşuyor.

Kendilerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı "Türkiye Elektrik Tasarrufları Genel Müdürlüğü"nden arıyoruz, elektrik faturalarında 10 yıla kadar en fazla 22 TL ödeyeceksiniz, yalnız ilk başvuru olarak işlem bedeli için 99 TL peşin ödemeniz gerekmektedir diyerek elektrik faturanızın ne kadar geldiğini soruyorlar. Diyelim ki ayda ortalama 50 TL geliyorsa "Evet fazla elektrik ödüyorsunuz, biz bu kampanyayı 25 TL ve üzeri fatura ödeyenlere uyguluyoruz" diyorlar ve sonrasında yalanlarına devam ediyorlar. Milletin şu anda en zayıf noktalarından birisi olan Elektrik Faturalarını bahane edip, milleti dolandırmaya uğraşıyorlar.

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı "Türkiye Elektrik Tasarrufları Genel Müdürlüğü" diye bir kurum yok. İsterseniz Bakanlığın sitesine girip bakabilirsiniz.

Sizden kredi kartı bilgilerinizi isteyip, eğer yanlış bilgi vermeniz durumunda hemen uyarılıyorsunuz. Az önce benim başıma geldi, gerçi kredi bilgilerini istemeye kadar durumu getirmedim. Çünkü bunun bir oyun olduğunu düşünerek, öncelikle "bu konuda bir araştırma yapmak istiyorum, daha sonra size döneceğim" diyerek telefonu kapattım. Sonrasında internette araştırma yaptığımda öncelikle böyle bir kurumun olmadığını, sonra da bu şekilde pek çok kişiyi aradıklarını ve dolandırmaya çalıştıklarını öğrendim.

Yalnız dikkat edin, çok ustaca hazırlanmış bir tezgah ve ikna kabiliyeti yüksek insanlar sizinle muhatap oluyor. Muhtelif sitelerde buna dair bilgiler mevcut, beni arayan telefon numarası 0507 599 07 77, arayan operatörün (dolandırıcının) ismi Mine Aksoy imiş. Peh yani.... klasik bir isim....

Unutmayalım ki Bakanlık ve genel müdürlük elemanları şahısları arayarak kredi kartı bilgilerini isteyemezler, böyle bir yetkileri yok ve bu yetki de verilemez.