En tesirli ders ANNEMDEN

FaKiR

Meþveret Bþk.
24.lemada üstad diyorki seksen bin zattan ders aldığım halde,en tesirli dersimi annemden aldım ...

Üstad burda ne demek istedi acaba:confused:,hic dusundunuzmu??

GuLSerbeti

Well-known member
seksen bin zattan

sayinin fazlaligina isaret etmis olabilirmi yani mecazi anlamda kullanmis.. ?

kitablarini okudugu, (maddi-manevi) sohbetlerinde bulundugu butun veliler..ve alim zatlardan bahsediyor olmali..
bunun yaninda ders Esmanin tecelligahlarindan da alinabilir... genis bir kavram... yani sahis/kisi olmasi da gerekmeyebilir,
camid bir varlikda olur, yaprak gibi.. yada bir karincadan alinan ders gibi zihayat dan da olabilir bu ders....

bunlar geldi aklima.....
Allahu alem..

FaKiR

Meþveret Bþk.
seksen bin zattan

sayinin fazlaligina isaret etmis olabilirmi yani mecazi anlamda kullanmis.. ?

kitablarini okudugu, (maddi-manevi) sohbetlerinde bulundugu butun veliler..ve alim zatlardan bahsediyor olmali..
bunun yaninda ders Esmanin tecelligahlarindan da alinabilir... genis bir kavram... yani sahis/kisi olmasi da gerekmeyebilir,
camid bir varlikda olur, yaprak gibi.. yada bir karincadan alinan ders gibi zihayat dan da olabilir bu ders....

bunlar geldi aklima.....
Allahu alem..

bu kismi dusunmemistim ama aciklamaniz guzel olmus,
benim daha cok annesinden almis oldugu dersin en tesirli ders olmasi dikkatimi cekti.Ustad 9 yasindan sonra annesini hic gormemis.Ve buna ragmen annesinden aldigi dersi 80 bin zatin verdigi dersten daha tesirli goruyor.
O yasta annesinden neler ogrenmis olabilir?

GuLSerbeti

Well-known member
bu kismi dusunmemistim ama aciklamaniz guzel olmus,
benim daha cok annesinden almis oldugu dersin en tesirli ders olmasi dikkatimi cekti.Ustad 9 yasindan sonra annesini hic gormemis.Ve buna ragmen annesinden aldigi dersi 80 bin zatin verdigi dersten daha tesirli goruyor.
O yasta annesinden neler ogrenmis olabilir?

once Tarihce-i Hayati okumam lazim Fezapilotu...:) ama yinede aklima gelen bikac seyi yazayim...

Ustadin bu sozunu babam cok soyler ve kendiside kendi hayati ile Tasdik eder... Yani Annelerin verdigi hic bir ders unutulmaz.. Cocugun egitimi cocuk dogduktan sonra baslamaz.. Mesela Ustadin annesi onu abdestsiz emzirmemis hic.. butun bu ve benzeri Hadiseler Ustadin Kimliginde ve karakterinde etkili unsurlardir..insanin karakteri 5 yasinda tamamen olusmustur diyor modern bilim... bir soz vardir buyuklerimiz derler... insan 7sinde neyse 70inde de Odur..diye..

Eger Ustad annemden aldigim dersi hickimseden almadim diyorsa elbette dogrudur.. ve bu ders Karakter gelisimi hakkindadir diye dusunuyorum... iman ve sefkat... Ustadin Kisiliginde en belirgin hususlardan.. butun bunlar insanin kalbine annesi tarafindan tohumunun atilacagi konular...

yani; Ustada ilk iman derslerini veren Suphesiz Annesidir... diger ve sonradan gordugu dersler uzerine insa edilmistir... Temel herzaman binadan daha onemlidir...

mesela yine babamdan bir ornek vereyim; annesinin kucukken bir biskuvi karsiliginda uyumadan ezberlettigi namaz sureleri... bunlar cok basit ve belki kulfetsiz seyler.. ama onun icin unutulmaz olmus... :)

bu sefer olmustur ins.. gecen defa alti cizili kisim hakkinda sordun sanmistim kardes, hakkini helal et...:)

.