Normal
özürlük bir şey demedin nurhadimi.. Bunlar dediğimiz gibi kültür farklılıkları, bazılarımızın alışageldiği teamüller bazılarımıza garip gelebilir bu çok normaldir. ebrar yazdığın mesajı gördüm ama hiç alınmadım.. çünkü söylediğin tipte doğulu erkekler var.. azınlıkta kalmış olasalar da varları o nedenle lafın onlara gidiyor, biz öyle olmadığımız için bize dokunmuyor o sözlerin. O nedenle beni de rahatsız etmemişti.. Benim de karadeniz erkekleri için söylediklerim yalnızca yaralıları gocundurmalıydı.. size sert cevap yazdıracak kadar sizi rahatsız etmemeliydi çünkü öyle olmayan bir aileden geldiğinizi söylüyorsunuz. velevki laflarım da size değildi. Bizim ilk kaidemiz elbetteki nass a bakar.. ve Yanlış hatırlamıyorsam hadis şöyle: Koca eşinin adını aldığında cennetin kapıları açılır, kadın kocasının adını aldığında cehennemin kapıları açılır.. yani ad alma meselesi hadisle sabittir yalnızca kültürel bir öğe değildir.
özürlük bir şey demedin nurhadimi.. Bunlar dediğimiz gibi kültür farklılıkları, bazılarımızın alışageldiği teamüller bazılarımıza garip gelebilir bu çok normaldir.
ebrar yazdığın mesajı gördüm ama hiç alınmadım.. çünkü söylediğin tipte doğulu erkekler var.. azınlıkta kalmış olasalar da varları o nedenle lafın onlara gidiyor, biz öyle olmadığımız için bize dokunmuyor o sözlerin. O nedenle beni de rahatsız etmemişti.. Benim de karadeniz erkekleri için söylediklerim yalnızca yaralıları gocundurmalıydı.. size sert cevap yazdıracak kadar sizi rahatsız etmemeliydi çünkü öyle olmayan bir aileden geldiğinizi söylüyorsunuz. velevki laflarım da size değildi.
Bizim ilk kaidemiz elbetteki nass a bakar.. ve Yanlış hatırlamıyorsam hadis şöyle: Koca eşinin adını aldığında cennetin kapıları açılır, kadın kocasının adını aldığında cehennemin kapıları açılır.. yani ad alma meselesi hadisle sabittir yalnızca kültürel bir öğe değildir.