Normal
cevaplar için teşekkür ederim.uzun bir zamandır giremedim.eğer size rahatsızlık vermeyeceksem bir soru daha sormak istiyorum.çünnkü çok net anlayamadığımı hissediyorum. belki de benim önceki bilgilerimden yanlış olanlar var.benim tarikattan tanıdığım bir hoca arkadaşım var.bir gün kendisi ile konuşurken müslüman olmadan ölen herkesin cehennemlik olduğunu söyledi.mümin ruhların birbirini çektiğini bununla ilgili hadisler olduğundan bahstti.Allahc.c. ezeli ilmi ile kimin müslüman olmayı hak ettiğini bildiği için müslüman olacakları da müslüman memleketlerde yarattığını söyledi.yani islamdan önce hiçbir hak dini duymamış olanlar olsun, islamdan sonra islamı duymamış olanlar olsun hepsi kafirdir ve cehennemliktir.melekten bir peygamber de gelse onların iman etmeyeceğini Allah bildiği için onların dinimizi bilip bilmemesinin bir önemi yok dedi.mesela afrikadaki ilkel kabiledeki insanlar islamı ya da islamdan önceki hak bir dini duymamış olslar bile cehennemliktirler,layık olsalardı Allah onlara islamı tanıma fırsatı verirmiş.acaba doğru olabilir mi?
cevaplar için teşekkür ederim.uzun bir zamandır giremedim.eğer size rahatsızlık vermeyeceksem bir soru daha sormak istiyorum.çünnkü çok net anlayamadığımı hissediyorum. belki de benim önceki bilgilerimden yanlış olanlar var.
benim tarikattan tanıdığım bir hoca arkadaşım var.bir gün kendisi ile konuşurken müslüman olmadan ölen herkesin cehennemlik olduğunu söyledi.mümin ruhların birbirini çektiğini bununla ilgili hadisler olduğundan bahstti.Allahc.c. ezeli ilmi ile kimin müslüman olmayı hak ettiğini bildiği için müslüman olacakları da müslüman memleketlerde yarattığını söyledi.yani islamdan önce hiçbir hak dini duymamış olanlar olsun, islamdan sonra islamı duymamış olanlar olsun hepsi kafirdir ve cehennemliktir.melekten bir peygamber de gelse onların iman etmeyeceğini Allah bildiği için onların dinimizi bilip bilmemesinin bir önemi yok dedi.mesela afrikadaki ilkel kabiledeki insanlar islamı ya da islamdan önceki hak bir dini duymamış olslar bile cehennemliktirler,layık olsalardı Allah onlara islamı tanıma fırsatı verirmiş.acaba doğru olabilir mi?