Konuya cevap cer

Ynt: gercek dost, bulmaniz ve bulmamiz dilegiyle


1-İttibâ-ı sünnet et.

Zira bu zamanda arkasında gidilecek ve harekâtı taklide değer, saf, hâlis ve muhlis bir hâdi-ki, o da seni yine bu yola götürecektir-maalesef bulamayacaksın.

Belki bu yola çıkaracaklar vardır; fakat kömürle elması kim fark edecek?

Öyleyse, sen çalış, ondan daha iyi kılavuz bulamazsın.

Derslerinden birinde ki, her vakit zikrettiğim -Kadere îmân eden kederden kurtulur-şefaatbahş vecizesi hatırımızda varken, şüphesiz her musibet ve her elem hoş karşılanacaktır.


2-Aziz kardeş,


Zaman olur ki herşey, herkes, her muamele, kalbi incitiyor. Fakat işte tiryakı:


Eğer insanlar senden yüz çevirirse, sen de ki: 'Allah bana yeter. Ondan başka ibadete lâyık hiçbir ilâh yoktur. Ben Ona tevekkül ettim. Yüce Arşın Rabbi de Odur." Tevbe Sûresi, 9:129.

Her zaman söylüyorum: Biz bu fâni hayat için dostluk yapmıyoruz.

Bu kısa hayata veda etmek, indimizde ve itikadımızda ebedî bir hayatın mukaddemesidir.

Öyleyse müteessir olmayalım. Nice ki, o hayata başlamadık.

İşte mürasele ile muvasalayı temin edelim. Allah'a güvenelim, Ondan medet dileyelim


Bizi bu saadete eriştiren Allah'a hamd olsun. Yoksa, Allah hidayet etmeseydi biz kendiliğimizden buna erişemezdik. Gerçekten Rabbimizin peygamberleri bize hakkı getirdiler." A'râf Sûresi, 7:43.

 Allah'ım, efendimiz Muhammed'e (a.s.m.), onun âl ve ashabına, ezelden ebede kadar ilm-i İlâhîdeki mevcudat adedince salât ve selâm et.

barla lahikası 49 mek. Hulusi


buda güzeldir.


Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Üst