Güçlü bir hafıza için 6 altın kural

NuruAhsen

Sonsuz Temâþâ
57311.jpg

Araştırmacı Mehmet Teber, güçlü bir hafızaya sahip olabilmek için yapılması gereken 6 kuralı açıkladı. İşte hafızanızı güçlendirmek için yapmanız gerekenler:

Hafıza kaybı yaşayıp farkında bile olmayabilirsiniz!

Araştırmacı Mehmet Teber, güçlü bir hafızaya sahip olabilmek için yapılması gereken 6 kuralı açıkladı. İşte, altın değerinde 6 öneri...

Hepimizin şikâyetçi olduğu ortak bir nokta var: Unutuyoruz. İsimleri, yerleri, yüzleri, yapmamız gereken işleri, aramamız gereken şahısları unutup kalıyoruz...

Hatta bazılarımız amnezi adı verilen "hafıza kaybı" hastalığına tutulmuş durumdayız.

Bazı yaşlılarımız ise "bunama" olarak adlandırabileceğimiz alzheimer hastalığının pençesinde kıvranmakta. Unutkanlığa, amneziye ya da alzheimer'e yol açan birçok faktör var. Alkol kullanımı, beyinde meydana gelen hasarlar, psikolojik ya da duygusal travmalar, depresyon, baş yaralanmaları ve genetik faktörler bunların başlıcaları. Araştırmacı Mehmet Teber, güçlü bir hafızaya sahip olabilmek için yapılması gereken 6 kuralı açıkladı.

İşte bu yöntemler:

1-İlk olarak kısa süreli hafızamıza aşırı veri giriş çıkışını engellememiz gerekiyor. Yoldaki tabelaları, reklam panolarını okumaktan vazgeçip elimizde bulundurduğumuz bir kitabı okumak en güzeli.

2- Uzun süreli hafızamı geliştirmek amacıyla her gün bir söz ya da bir şiirden bir parça ezberleyebiliriz. Hafızamızın zindeliğini koruması açısından bu çok önemli. Yine sevdiklerimizin telefonun cep telefonumuza kaydetmenin yanında aklımıza kaydetmeyi de alışkanlık haline getirmek faydalı olacaktır.

3- Sağ beynimizi geliştirecek etkinliklerde bulunmak güçlü hafızanın en önemli formüllerinden biri. Bu konu başlı başına bir konu olduğu için ayrıntılı bilgiyi kitaplardan ya da internet sitelerinden bulabilirsiniz.

4- Bol oksijen alabileceğimiz ortamlarda bulunmak beynimizin sağlıklı çalışması açısından çok önemli.

5- Depresyondan ve kaygıdan uzak bir hayat yaşamaya çalışmak hem unutkanlığa hem de sağlıklı bir hayata kapı açan en önemli anahtar olduğunu zaten hepimiz biliyoruz.

6- Alkol ve sigara beyinden ciddi hasarlara yol açtığı için bu maddelerden oldukça uzak durmak en iyisi.

Samanyoluhaber

ziyakarababa

Well-known member
allahrazı olsun kardeş.
guzel paylasım olmus.
ben bırıncı maddeyi cok yapıyorum.
yolda her panoyu mutlaka okurum.
meraktan mıdır neyse bılmıyom.
emeginize ve yüreginize saglık.
selam ve dua ile.

Eyvàh!

Well-known member
4- Bol oksijen alabileceğimiz ortamlarda bulunmak beynimizin sağlıklı çalışması açısından çok önemli.

NuruAhsen benim aldigim oksijen kadar kimse almaz sanirim
ama hala calismiyor :023::005:

ebrar172

Well-known member
1-İlk olarak kısa süreli hafızamıza aşırı veri giriş çıkışını engellememiz gerekiyor. Yoldaki tabelaları, reklam panolarını okumaktan vazgeçip elimizde bulundurduğumuz bir kitabı okumak en güzeli.
--------------------------------------

yahu kitab okuyorum zaten...ama bu yoldaki tabela ve bilimum yazıları okuma hastalığından vazgeçemiyorum...:D

hatta bazen ardarda olunca tabelalar okuyamıyorum...huzursuz oluyorum...
elimde olsa geri vitese takıp okuyacağım nerdeyse...:(

nuriye

Well-known member
bende hatinde fazla var bir kapiyi bile kilitledigimi kac defa kontrol eder oldum ve tabela okuma ne kadar yapmayacagim desemde yinede okuyorum ,allah razi olsun güzel bir paylasim insallah faydasi olur yanlis annasilmasin kandi adima söylüyorum.

FaKiR

Meþveret Bþk.
2- Uzun süreli hafızamı geliştirmek amacıyla her gün bir söz ya da bir şiirden bir parça ezberleyebiliriz. Hafızamızın zindeliğini koruması açısından bu çok önemli. Yine sevdiklerimizin telefonun cep telefonumuza kaydetmenin yanında aklımıza kaydetmeyi de alışkanlık haline getirmek faydalı olacaktır.

Bu konuda babama hayranim,
simdiye kadar cep telefonuna hic kimsenin numarasini kaydetmemistir,
70% ni ezbere bilir, pek aramadiklarinada son 2 numarasindan cikartir..:)

Ama ne yazik ki bu zeka denilen sey genetik transmisyon yapmiyor :))