Konuya cevap cer

Cumanız Mübarek Olsun!

Allah’ım! Bana olan ihsanının güzelliği,  nimetlerinin bolluğu, bağışlarının çokluğu karşısında ve benden  esirgemediğin rahmetin, bana tamamladığın nimetin için sana hamdederim  ve sen hamda lâyıksın.

Gerçekten de şükründen âciz olduğum  nimetler vermişsin bana. Eğer senin bana yönelik ihsanın ve bol  nimetlerin olmasaydı, (kendi çabamla) ne nasibimi elde edebilir, ne  nefsimi ıslah etmeyi başarabilirdim.

Ne var ki, ben istemeden sen ihsanda  bulundun; tüm işlerde bana yeterlilik verdin; tahammülü zor belâları  benden uzaklaştırdın ve sakınılan kaderi başıma getirmedin. Allah’ım!  Nice tahammülü zor belâları benden uzaklaştırdın; nice bol nimetlerle  gözümü aydınlattın ve nice büyük iyilikler ettin bana.

Çaresiz kaldığımda çağrıma icabet ettin; ayağım sürçtüğünde hatamdan geçtin ve düşmanlardan hakkımı aldın.

Allah’ım! Senden bir  şey istediğimde cimri bulmadım seni; sana yöneldiğimde bezgin görmedim  seni. Tam tersine, seni; duamı işitici, istediklerimi verici olarak  buldum. Her hâlimde ve her anımda nimetlerini bol buldum. O hâlde sen,  benim yanımda övülmüş birisin; ihsanın da pek makbul, pek güzeldir.  Canım, dilim ve aklım, hamdın hakkını ödeyecek, şükrün hakikatine  ulaşacak, seni benden son derece razı edecek bir hamd ile sana  hamdetmektedir. Şu hâlde, gazabından kurtar beni. Ey farklı farklı  görüşler beni bitkin düşürdüğünde sığınacağım kale!

Ey hatamdan geçen (şefkatli Rabbim)!  Eğer ayıplarımı örtmeseydin, rezil olurdum. Ey yardımıyla beni  destekleyen! Eğer senin yardımın olmasaydı, yenik düşerdim. Ey yüceliği  karşısında padişahların, boyunlarına zillet boyunduruğu koyduğu,  galebesinden korktuğu kimse! Ey takva ehli ve ey güzel isimlerin sahibi!  Senden, beni affetmeni ve beni bağışlamanı istiyorum. Zira ne  suçsuzluğumu ispat edecek bir mazeretim; ne yardım alabileceğim bir  gücüm; ne de kaçacak bir yerim var. Senden, hatalarımdan geçmeni, beni  mahveden ve beni kuşatıp helâk eden günahlarımı bağışlamanı istiyorum.

Rabbim! O günahlardan  tövbe ederek sana kaçtım. O hâlde, tövbemi kabul buyur. Onlardan sana  sığınıyorum; sığınma talebimi kabul et. Senden yardım istiyorum;  yardımsız bırakma beni. Rahmetini dileniyorum; esirgeme benden. İpine  sarılmışım; başkasına teslim etme beni. Seni çağırıyorum; eli boş geri  çevirme beni. Rabbim! Miskin, düşkün, korkan, ürken, yoksul ve çaresiz  biri olarak seni çağırıyorum.

Allah’ım! Dostlarına  vadettiğin şeylere doğru koşmadaki zaafımı, düşmanlarını korkuttuğun  şeylerden kaçınmadaki güçsüzlüğümü, üzüntülerimin çokluğunu ve  tutkularımın dürtüsünü sana şikâyet ediyorum.

Allah’ım! Batınımın  kötülüğünden dolayı beni rüsva etmedin; günahlarımdan dolayı beni helâk  etmedin. Sen beni çağırdığında ağır davrandığım hâlde, ben seni  çağırdığımda hemen icabet ediyorsun. Dilediğim her ihtiyacımı senden  isteyebiliyorum. Nerede olursam olayım, sırrımı sana açabiliyorum. Bu  yüzden, senden başkasını çağırmam; senden başkasına ümit bağlamam.

Lebbeyke lebbeyk!  (Davetine icabet ettim, emrindeyim!) Sana şikâyette bulunanı duyarsın;  sana güvenerek seni vekil edene kucak açarsın; sana sarılanı kurtarırsın  ve sana sığınanın üzüntüsünü giderirsin.

Allah’ım! Şu hâlde,  şükrümün azlığından dolayı beni ahiret ve dünya hayrından mahrum etme ve  bildiğin günahlarımı bağışla. Eğer azap edecek olursan, (bunu hak  etmişim; çünkü) ben, kendine zulmeden, fırsatları kaçıran, ömrünü zayi  eden, günahkâr, suçlu, ihmalkâr, tembel, nasibinden gaflet eden biriyim.  Eğer bağışlayacak olursan, sen, acıyanların en merhametlisisin.

Amin

( İmam Zeynelabidin Hz.’nin Sahife-i Seccadiye Mecmuasından, Allah’a Yalvarıp Yakarma ve Boyun Eğme Hakkındaki Duası )

Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)