Hristiyanlarda Şehit mi?

internette bu konu bazı kesimler tarafından çirkince başka yönlere çekilmiş.. :mad:

birinci dünya savaşında bizimle savaşmış da olsa, bir hristiyan ölmüşse şehit sayılır , ahirette mükafatı vardır.” (kastamonu lahikası,s.45) yukarıdaki cümle büyük ihtimalle sonradan bazı muarrızlar tarafından risaleye dahil edilmeye çalışılmasının ürünüdür diyebilir miyiz.. bunu nasıl anlamalıyız.. ??

Değerli Kardeşimiz;

Kastamonu lahikasında geçen yeri aynen aşağıya alıyoruz.

O musibet-i semaviyeden ve beşerin zalim kısmının cinayetinin neticesi olarak gelen felâketten vefat eden ve perişan olanlar, eğer on beş yaşına kadar olanlar ise, ne dinde olursa olsun şehit hükmündedir. Müslümanlar gibi büyük mükâfât-ı maneviyeleri, o musibeti hiçe indirir.

On beşinden yukarı olanlar, eğer masum ve mazlum ise, mükâfâtı büyüktür, belki onu Cehennemden kurtarır. Çünkü ahirzamanda madem fetret derecesinde din ve din-i Muhammedîye (a.s.m.) bir lâkaytlık perdesi gelmiş.

Ve madem ahirzamanda Hazret-i İsâ'nın (a.s.) din-i hakikîsi hükmedecek, İslamiyetle omuz omuza gelecek. Elbette şimdi, fetret gibi karanlıkta kalan ve Hazret-i İsa'ya (a.s.) mensup Hıristiyanların mazlumları, çektikleri felâketler onlar hakkında bir nevi şehadet denilebilir.

Hususan ihtiyarlar ve musibetzedeler, fakir ve zayıflar, müstebit büyük zalimlerin cebir ve şiddetleri altında musibet çekiyorlar. Elbette o musibet onlar hakkında medeniyetin sefahetinden ve küfranından ve felsefenin dalâletinden ve küfründen gelen günahlara keffaret olmakla beraber, yüz derece onlara kârdır diye hakikatten haber aldım, Cenab-ı Erhamürrâhîmine hadsiz şükrettim. Ve o elîm elem ve şefkatten teselli buldum.

kırmızı renkle ifade edilen kısımda da ifade edildiği üzere belli şartlara bağlı olarak şehadet mertebesi ifadesi kullanılıyor.

daha fazla bilgi için
www.sorularlarisaleinur.com/subpage.php?s=show_qna&id=12779

Sergerdan

Well-known member
Hrisiyanlarda Şehit mi?

Bende denk geldim,safsata demogoji ve magalata içindeler.Binde bir,belki yüzbinde bir bile ilmilik yok.Adam olsalar adam gibi açıp geçtigi yeri açarlar.En kötü ihtimal hocam Allah razı olsun hiç böyle düşünmemiştik demeleri gerekirdi.

Ben nerdeyse hergün bela ediyor gibi oluyorum(dil ile degil),varlıklarından bile rahatsız oluyorum.Bazı oluyor çıldırasım geliyor.Neyse risale-i nurun verdigi lezzet o zaafiyeti de derman oluyor.

evet ve de başı yok sonu yok sadece bi kısmı alıp onun üzerine basit kokuşmuş fikirlerini monte ediyorlar :mad:
işte bilmeyen biri olsa araştırma da yapmasa yanılır..amaçları bu ama ulaşamayacaklar.. :angel: çok beklerler ;D

Vakar

Member
sümühklü ' Alıntı:
Hazret-i İsa'ya (a.s.) mensup Hıristiyanların mazlumları, çektikleri felâketler onlar hakkında bir nevi şehadet denilebilir.

buna bir değil bir çok örnek var. yanlız batılı tesfir zihinleri idlal olduğu için yazmıyayım. gerçetende risale-i nurun verdigi lezzet butür şeylere mukabil geliyor. sana canı yürekten katılıyorum sergerdan kardeş.

sümühklü ' Alıntı:
:angel: çok beklerler ;D

bencede ;)