Hz.Mevlana...

hakka_yolcu

Well-known member
Dünyayı Dolaştım Giymedim Başıma Ta.Ç.NE zengini ToK gördüm Nede Fakiri AÇ............Yarabbi Bana Öyle BiR Fevzi Kanat Verki Zengine deil Namerde dahi Eyleme Muhtaç...Şu... Çeşmenin Haline Bak Su İçecek Tası Yok...Kırma Kimesenin Kalbini...Yapacak UStası Yok...Hz..Mevlana

kýrýmlý

Well-known member
Sözüm zaten sana değil Muhterem.

MEN BENDE-İ KUR'ANEM EGER CAN DAREM
MEN HÂK-İ REH-İ MUHAMMED MUHTAREM
EGER NAKL KUNED CÜZ İN KES EZ GÜFTAREM
BİZAREM EZ U VEZ AN SUHEN BİZAREM
BEN YAŞADIKÇA KUR'AN'IN BENDESİYİM
BEN, HZ. MUHAMMED MUSTAFA'NIN YOLUNUN TOZUYUM
BİRİ BENDEN BUNDAN BAŞKASINI NAKLEDERSE
ONDAN DA ŞİKAYETÇİYİM, O SÖZDEN DE ŞİKAYETÇİYİM

Hz. Mevlana Celal-ed-Din Muhammed Rumi (k.s)

kýrýmlý

Well-known member
Peki haklısınız.Benim de Mevlanayı Mesnevisinden okuyun dememin sebebi buydu.Çünkü Mesneviyi okudukça neyin Mesneviden neyin de Mesneviden olmadığı daha iyi anlaşılıyor.Bu çok ta zor olmayan bir meleke çünkü mesnevi Farsça yazılmış aslında,Türkçeye çevrildiği zaman bu yazıdaki gibi kafiyeler denk gelmiyor.En basit yoluyla bir sözün Mevlana ya ait olup olmadığının anlaşılmasının yolu bu.Yukarıda Farsça ve Türkçesini verdiğim beyitlerde bunu görebilirsiniz.

Daha da ötesinde illa bu söz kimindir derseniz,kimin olduğunu bilemem ama Mesneviyi de ezberlememiş olduğum halde okuduğum kadarıyla Mevlana nın böyle bir sözü yok.

kýrýmlý

Well-known member
Olabilir elbetteki ama o zaman tercümesi yanlış yapılan söz için nasıl bu söz Mevlana nındır diyebiliriz ki.Mesnevi ya da Mevlana nın diğer eserlerinin içinde olması gerekir öncelikle Mevlana ya ait olması için.

hakka_yolcu

Well-known member
miraç Kandilini Mubarek olsun olsun Güle rengini kokusunu ve güzelligni veren mevlam bu gecemizi hayırlsa vesile etsin inş. Selam dua tebesüm ile kardeşlerim :)

kýrýmlý

Well-known member
MEN BENDE-İ KUR'ANEM EGER CAN DAREM
MEN HÂK-İ REH-İ MUHAMMED MUHTAREM
EGER NAKL KUNED CÜZ İN KES EZ GÜFTAREM
BİZAREM EZ U VEZ AN SUHEN BİZAREM
BEN YAŞADIKÇA KUR'AN'IN BENDESİYİM
BEN, HZ. MUHAMMED MUSTAFA'NIN YOLUNUN TOZUYUM
BİRİ BENDEN BUNDAN BAŞKASINI NAKLEDERSE
ONDAN DA ŞİKAYETÇİYİM, O SÖZDEN DE ŞİKAYETÇİYİM

Hz. Mevlana Celal-ed-Din Muhammed Rumi (k.s)