İç Huzurun 9 Anahtarı

molla_zehra

Well-known member
Çeşitli üniversiteler ve kuruluşlarca yapılan araştırmalar sonunda iyi ve huzurlu bir hayata giden yolun sırları belirlendi.

'The Journal of Happiness Studies' adlı derginin saptamalarına göre mutluluğa götüren 9 altın kural şöyle sıralanıyor:

1. Dış görünüşünüzü başkalarınkiyle karşılaştırmayın. Unutmayın siz bir yağlı boya tablo değilsiniz.

2. Hırslarınıza gem vurun. Hırslandıkça mutsuzluğunuz artar.

3. Geçinecek kadar para yeter. Çok para biraz mutluluk getirir ama fazlasını veremez. Zenginlik arttıkça saadet aynı oranda artmaz

4. Dahi olmadığınıza üzülmeyin. Yapılan araştırmalarda fazla zekânın da mutluluk getirmediği görülüyor

5. Mutluluk biraz da genetik. Bazı insanlar genetik olarak mutlu olmaya daha yatkındır

6. Evliler bekârlara göre hayattan daha çok tatmin duygusu alıyor

7. Tanrı'ya ve öteki dünyaya inanmak hayata bir amaç ve anlam kazandırır. Yalnızlık duygusunu yok eder

8. Bencil değil, verici olun

9. Zarafeti elden bırakmayın, kırıcı olmayın.

(mail olarak geldi/kaynak bilmiyorum)

mihrimah

Well-known member
Çeşitli üniversiteler ve kuruluşlarca yapılan araştırmalar sonunda iyi ve huzurlu bir hayata giden yolun sırları belirlendi.

'The Journal of Happiness Studies' adlı derginin saptamalarına göre mutluluğa götüren 9 altın kural şöyle sıralanıyor:

1. Dış görünüşünüzü başkalarınkiyle karşılaştırmayın. Unutmayın siz bir yağlı boya tablo değilsiniz.

3. Geçinecek kadar para yeter. Çok para biraz mutluluk getirir ama fazlasını veremez. Zenginlik arttıkça saadet aynı oranda artmaz

4. Dahi olmadığınıza üzülmeyin. Yapılan araştırmalarda fazla zekânın da mutluluk getirmediği görülüyor

5. Mutluluk biraz da genetik. Bazı insanlar genetik olarak mutlu olmaya daha yatkındır

6. Evliler bekârlara göre hayattan daha çok tatmin duygusu alıyor

7. Tanrı'ya ve öteki dünyaya inanmak hayata bir amaç ve anlam kazandırır. Yalnızlık duygusunu yok eder

8. Bencil değil, verici olun

9. Zarafeti elden bırakmayın, kırıcı olmayın.

(mail olarak geldi/kaynak bilmiyorum)

Sakın yanlış anlamayasınız yazdıklarımdan kişisel değil sadece düşündüklerim...
Galiba ben de bir gariplik var çünkü olumlu notlar yazılmış ama ben tema olarak imansızlığı algıladım. Sağdan giden ama sola çeviren.
Galiba bardağın boş tarafını görüyorum, yada kişisel gelişimle ilgili araştırmalarımdan geride kalanlar bende hoş çizgi bırakmamış.
Üstad hz. buna çok farklı yakşalmış; dünü bırak geçmiştir, yarını boşver tevekkül et sen şimdiyi düşün!!!
Zarafeti elden bırakmayın, kırıcı olmayın.
Hangi zaferi?? Hem zaferi elden bırakma hemde kırıcı olma??
Amaç kazandırır???
Atımı terbiye etmeli biniciyi mi? (mevlana hz.)Biniciyi diyorlar nefsi terbiye ettikten sonra gem vurmak???*
6. Evliler bekârlara göre hayattan daha çok tatmin duygusu alıyor.
Nice evlenmemiş olan mübarekler....Kendilerini dava aşkına sürüklemiş olanlar...
Kişisel gelişim kitapları özellikle altında t....le imzalı olanlar farklı boyutlarda önce uygulamalarla başlayıp sonra değerlendirme ve diğer kitaplarıyla farkında olmadan uçuruma sürüklüyor. İşin en kötü yanı ise nefis hep evet diyerek devam ediyor. Bir nevi şeytanın sağdan yaklaşması....

Hakkını helal et zehra galiba ben fazla suizanda bulunuyorum..

HAFIZ

Well-known member

teşekkürler... emeğine sağlık