Normal
Sohbet meclisi o hafta da mütevazı dostlarla bir araya geldi. Çok soru soran ve çabuk cevap almak isteyeni arkadaşı uyardı: ”N'olur acele etme. Sus izle. Sorularının cevapları bir bir çıkar dostlardan. Ama n'olur sus bekle, olur mu?”Öteki; “Ben dayanamam, hemen sorarım” dedi. “Bak n'olur bekle” diye ısrar etti daha tecrübeli olan. Bizim tez canlı zor da olsa kabul etti: “Tamam, bekleyeceğim”Şehrin değişik semtlerinden toplandı dostlar. Sohbet başladı. Herkes tecrübesini ve tefekkürünü açıyordu bir, bir. Bizimki yerinde duramıyor, kan ter içinde kıvranıyordu ama dostu göz ucuyla ikazlarını hiç kesmiyordu. Sohbet bitip gelenler evine dönünce sordu acele edene: “N'oldu hala aklında soru var mı?” Bizimki:- Nasıl oldu anlamadım. Ağzımı açmadım ama, beynimi okuyup cevap verdiler. Bu nasıl iş?
Sohbet meclisi o hafta da mütevazı dostlarla bir araya geldi. Çok soru soran ve çabuk cevap almak isteyeni arkadaşı uyardı: ”N'olur acele etme. Sus izle. Sorularının cevapları bir bir çıkar dostlardan. Ama n'olur sus bekle, olur mu?”
Öteki; “Ben dayanamam, hemen sorarım” dedi. “Bak n'olur bekle” diye ısrar etti daha tecrübeli olan. Bizim tez canlı zor da olsa kabul etti: “Tamam, bekleyeceğim”
Şehrin değişik semtlerinden toplandı dostlar. Sohbet başladı. Herkes tecrübesini ve tefekkürünü açıyordu bir, bir. Bizimki yerinde duramıyor, kan ter içinde kıvranıyordu ama dostu göz ucuyla ikazlarını hiç kesmiyordu. Sohbet bitip gelenler evine dönünce sordu acele edene: “N'oldu hala aklında soru var mı?” Bizimki:
- Nasıl oldu anlamadım. Ağzımı açmadım ama, beynimi okuyup cevap verdiler. Bu nasıl iş?