[FONT=verdana,sans-serif]İslâm alimlerinden ve evliyanın büyüklerinden Ahmet Mekkî Efendi hazretlerine bir gün günahlar içinde olan bir genç gelip;[/FONT]
[FONT=verdana,sans-serif]- Efendim, hiç huzurum yok,sürekli içim sıkılıyor, diye dert yandı.[/FONT]
[FONT=verdana,sans-serif]Mübarek alim sordu:[/FONT]
[FONT=verdana,sans-serif]- Neden sıkılıyorsun oğlum?[/FONT]
[FONT=verdana,sans-serif]- Bilmiyorum hocam. Devamlı bir huzursuzluk var içimde.[/FONT]
[FONT=verdana,sans-serif]- Evladım, Allah ü Teâlânın emir ve yasaklarına göre yaşarsan, huzurlu olursun. Huzursuzluk, Allah'tan uzak olmaktan,[/FONT][FONT=verdana,sans-serif]günah işlemekten,namaz kılmamaktan ileri gelir.[/FONT]
[FONT=verdana,sans-serif]Sormaya devam etti:[/FONT]
[FONT=verdana,sans-serif]- Evinizde,Ehli sünnet alimleri’nin,Allah dostlarının yazdığı kitaplar var mı?[/FONT]
[FONT=verdana,sans-serif]- Var hocam.[/FONT]
[FONT=verdana,sans-serif]- Peki okumuyor musun o kitapları?[/FONT]
[FONT=verdana,sans-serif]- Malesef efendim, okumuyorum.[/FONT]
[FONT=verdana,sans-serif]- Vah vah! Güzelim kitapları raflarda hapsettin öyle mi? Bir hasta, ilacını bilse ama kullanmasa iyi olabilir mi oğlum?[/FONT]
[FONT=verdana,sans-serif]- Olamaz hocam.[/FONT]
[FONT=verdana,sans-serif]- İşte senin halin de buna benziyor. İlacın var, kullanmıyorsun. Bir ilaç kullanılmıyorsa, evde bulunmasının ne faydası olur? O kitapları okuyup tatbik edersen,sıkıntılarından kurtulursun.[/FONT]