Kitap Okuma Notlarım...

ASHAB-I BEDR

Well-known member
said.jpg

Said Nursi Kamu Düzenini Korumaya Çalışıyor

Hürriyet'in ilanıyla birlikte,toplumun genelinde iyimserlik havası çok uzun sürmeden yerini partiler arası kutuplaşmalar ve ayrı görüşlerin oluşturduğu geçiş sürecine getirdi.Var olan durumun belirsizliğinde istikrarsızlık devam etti.

Said Nursi'nin ise bu durum karşısında tavrı,Konuşma hürriyetine saygı gösterilmesi gerekiğini söyledi.

Muhalif bir kişiyi susturmanın,hürriyeti ve anayasayı yeni ilan etmiş bir ülke ve o ülkede yaşayanlar için utanç verici bir durum olduğunu ve İslam dininin fikirlere saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

ASHAB-I BEDR

Well-known member
İmam Gazali - Dua ve Zikir

resim_kirp.php

اذْكُرُون۪يٓ أَذْكُرْكُمْ

[NOT]"Öyleyse yalnız beni anın ki ben de sizi anayım."(el-Bakara, 2/152) [/NOT]

Ayetlerde,hadislerde geçen dualar ve dua etme adabı ve İslam Büyüklerimizin duaları üzerine yazılmış çok güzel bir eser...

Bu defa notlar komple kitabı almak diye düşündüğümden ayrıntılı olarak not tutmadım.

ASHAB-I BEDR

Well-known member
Tebliğler

64810.jpg

Evet,itikat ve fikirde müstakim olabilmek için kainat kitabının doğru okunması gerekir.Ancak, doğru okuma ile tevhid nuruna ve vahdet sınırına ulaşılabilir.

Amel ve hayatta istikamet için de,insanın gönül dünyasının berrak ve şeffaf olması lazımdır.Yani,niyet ve nazarının haris,hasbi,safi,duru ve temiz olması gerekir.

Bu dört kelime Risale-i Nur Külliyatında muhtelif cepheleriyle nazarlara verilmiş,şiddetle vurgulanmıştır.

Hatta Said Nursi,meslek ve meşrebinin,tarz ve uslubunun,temsil ve tebliğ sorumluluğunu temel taşlarını bu dört kelime üzerine inşa etmiştir.

Prof.Dr.Şener Dilek-Said Nursi'nin ilim seyri: Mana-yı harfi,mana-yı ismi,niyet ve nazar