Klavyeyle Risale-i Nur Yazmaya Var mısınız ?

Huseyni

Müdavim
İşte kabrimin başına ulaştım, boynuma kefenimi takıp kabrimin başında uzanan cismimin üzerine durdum. Başımı dergâh-ı rahmetine kaldırıp bütün kuvvetimle feryad edip nidâ ediyorum: "El-aman, el-aman! Yâ Hannân! Yâ Mennân! Beni günahlarımın ağır yüklerinden halâs eyle!"

On Yedinci Lem'a

Huseyni

Müdavim
"Size iki şey bırakıyorum; onlara temessük etseniz necat bulursunuz: biri Kitabullah, biri Âl-i Beytim." Çünkü, Sünnet-i Seniyyenin menbaı ve muhafızı ve her cihetle iltizam etmesiyle mükellef olan, Âl-i Beyttir.

Dördüncü Lem'a

Huseyni

Müdavim
Evet, Hâlık-ı Rahîm, bir kuşun tüylü libasını hangi kanunla değiştiriyor, tazelendiriyor. O Sâni-i Hakîm, aynı kanunla, her sene küre-i arzın libasını tecdid eder. Hem o aynı kanunla, her asırda dünyanın şeklini tebdil eder. Hem aynı kanunla, kıyamet vaktinde kâinatın suretini tağyir edip değiştirir.

Mektubat

Muvahhid1

Well-known member
Sünnet-i Seniyye edeptir.
Hiçbir meselesi yoktur ki, altında bir nur, bir edep bulunmasın. Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm ferman etmiş:
“Rabbim bana edebi güzel bir surette ihsan etmiş, edeplendirmiş.”

Risale-i Nur 11. Lema

Son düzenleme:

Huseyni

Müdavim
Ey hariçten ve uzaktan İslâmiyeti tenkit etmeye çalışan insafsızlar!
Aldanmayın.
Muhakeme edin.
Nazar-ı sathîyle iktifa etmeyiniz.
Zira şu sizin bahanelerinize sebep olanlar, lisan-ı şeriatta ulemâ-i sû' ilemüsemmâdırlar.
Onların muvazenesizlik, zahirperestliklerinden neş'et eden hicabın mâverasına bakınız.
Göreceksiniz ki, herbir hakikat-i İslâmiye, necm-i münîr gibi bürhan-ı neyyirdir.
Nakş-ı ezel ve ebed, üzerinde görünüyor.

Muhakemat

Muvahhid1

Well-known member
Sâni-i Hakîm beden-i insanı gayet muntazam bir şehir hükmünde halk etmiştir. Damarların bir kısmı, telgraf ve telefon vazifesini görür; bir kısmı da, çeşmelerin boruları hükmünde, âb-ı hayat olan kanın cevelânına(dolaşımına) medârdırlar.

Sözler ..

_vatan_

Well-known member
Bu Kainatta görünen bütün güzellikler öyle bir güzelden geliyorki,bu mütemadiyen değişen ve tazelenen kainat,bütün mevcudatiyle ayinedarlık dilleriyle,o güzelin cemalini tavsif ve tarif eder

Şualar Dördüncü Şua

Bu alana bir cevap yazın...