Konyada talebe yurdu Çöktü

Merih

Well-known member
Konya'nın Taşkent İlçesi Balcılar Beldesi'nde din eğitimi veren 3 katlı bir öğrenci yurdu çöktü. İlk gelen bilgilere göre 15 öğrenci öldü, 21 öğrenci yaralandı. Tamamen yerle bir olan bina enkazı altında en az 20 öğrencinin olduğu belirtiliyor. Enkaz altında kalan 3 öğrencinin sağ olduğu tespit edildi. Patlamanın tüpgaz nedeniyle olduğu tahmin ediliyor.

Balcılar Belediye Başkanı Mehmet Demirgül, çökmenin tüp patlamasından meydana geldiğini, enkazdan çıkarılan yaralıların hastaneye kaldırılmakta olduğunu söyledi.

Çöken yurtta kız öğrencilere din eğitimi veriliyordu. Yatılı eğitim verilen kursta kalan öğrencilerin yaşları 12 ile 16 arasında değişiyor. Yaklaşık 21 kız öğrencinin göçük altından çıkarıldığı belirtildi.

Çevre ilçelerdeki hastanelere sevkedilen yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.Hastaneye ulaştırılan öğrencilerin vücutlarında yanıklar var.Ağır yaralı öğrenciler Konya'daki hastanelere sevkedildi.

Arazi çok dağlık olduğu için göçük 03.45'te olmasına rağmen ambulanslar daha geç saatlerde olay yerine varabildi.

Göçük altında hala bir çok kız öğrencinin olduğu belirtiliyor.

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
Bilip bilinmeden sölenen sözlerden Allaha sığınırım.

Vefat eden kardeşlerimize Allahtan Rahmet, yaralılara şifa, ailelerine sabır niyaz edelim..

Eğer bu kardeşlerimiz Kuran medresesine gitmemiş olsaydı yine kaza gecirirlermiydi diye konular ve evhamlar gundeme gelecekdir. Kaderi ilahi onların bir kısmının ömrünü öle tayin etmiş kaderlerine razı olmak gerek. Bundan ötürü kimseyi suçlamanın kimseyi suçlamanın bir önemi yokdur. Hikmet dairesinde bakıp hayırlısını istemek en doğrusudur..

Eğer ölüm bana gelseydi beni Kuran-ı Azimüşşana hizmet ederken gelmesini isterdim. Beni gunahlar içinde gafletteyken yakalamasından Allahın rahmetine sığınırım...

huve

Well-known member
mübarek bir ilde, mübarek bir mekanda, belki ellerinde Kainat Kitabıyla verilen son nefes... ölüm böyle olunca güzel şey.. gerçekten görebilen gözlere.....

ýþýkk

Well-known member
Bilip bilinmeden sölenen sözlerden Allaha sığınırım.

Vefat eden kardeşlerimize Allahtan Rahmet, yaralılara şifa, ailelerine sabır niyaz edelim..

Eğer bu kardeşlerimiz Kuran medresesine gitmemiş olsaydı yine kaza gecirirlermiydi diye konular ve evhamlar gundeme gelecekdir. Kaderi ilahi onların bir kısmının ömrünü öle tayin etmiş kaderlerine razı olmak gerek. Bundan ötürü kimseyi suçlamanın kimseyi suçlamanın bir önemi yokdur. Hikmet dairesinde bakıp hayırlısını istemek en doğrusudur..

Eğer ölüm bana gelseydi beni Kuran-ı Azimüşşana hizmet ederken gelmesini isterdim. Beni gunahlar içinde gafletteyken yakalamasından Allahın rahmetine sığınırım...
rabbim rahmet etsin günahlarını affetsin :(:(:(:(

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
Az sadaka çok belayı def eder: Bununla beraber Allahın üç kanunu olan kaza , kader ve ata.. Hukumetin ehli iman dairesinden olması vatanımızdaki iman hizmetlerinin dahada kuvvetlenmesine hep vesile olmuşdur. Nitekim günümüz hukumetimizin partisine açılan bir davanın elbette bir sadakası olmalı, bu sadaka o sadaka mı bilemem ama ehli imana gelecek buyuk bir afetin sadakası olmasını ve belaların define perde olmasını ümid ederim...

Hem inşallah vefat eden kardeşlerimizin Allah yolunda ölmesi onların şehit olmasına vesile olur ve inşallah şehitlerden olurlar..

Bu alana bir cevap yazın...