kumpir

Eyvàh!

Well-known member
dsc01363sd9.jpg





Kumpir yapımında en önemli olan iyi cins patateslerin kullanılması.Kişi sayısına göre iri patatesler iyice yıkanır ve çatalla bir kaç yerinden delinerek fırının ızgarasının üzerine konulur 250 derecede patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 50-60 dk pişirilir .

Fırından çıkarılan sıcak patatesler uzunlamasına kesilir ,yanlara doğru açılır.Sıcak patatesin içerisine tereyağ ve rendelenmiş kaşar konulur ve çatal yardımıyla patatesler yavaşca ezilerek karıştırılır .Üzerine ise ; rus salatası
haşlanmış mısır
küp küp doğranmış ve zeytinyağda kavrulmuş sosis
kornişon turşu,ketçap ,mayonez

konarak sıcak sıcak servis yapılır.Ev halkı çok beğenerek yedi hatta hazır yediklerinden daha güzel olduğunu söylediler denemek isteyenler için tarifide ayrıntılı olarak verdim .


Patatesleri mikrodalgada pişirmek isterseniz 15dk sizin için yeterli olacaktır.
afiyet olsun

alinti..
 

ebrar172

Well-known member
ya offf offf bayılırım kumpire...ama buralarda yapamıyolar güzel...izmirde yiyeceksin kumpiri bide kumruyu...ya HuSRaN aklıma düşürdünüz şimdi...gerçi evde yaptığım bir kumpir tarifi var ama ev fırınında yapıldığı için tarif farklı ...bide ketçap mayonez yemediğimizden...ama resim muhteşem iştah açıcı...:)
 

Eyvàh!

Well-known member
ya offf offf bayılırım kumpire...ama buralarda yapamıyolar güzel...izmirde yiyeceksin kumpiri bide kumruyu...ya HuSRaN aklıma düşürdünüz şimdi...gerçi evde yaptığım bir kumpir tarifi var ama ev fırınında yapıldığı için tarif farklı ...bide ketçap mayonez yemediğimizden...ama resim muhteşem iştah açıcı...:)
mayonez ve ketcap hazir oldugu icinmi sevmiyorsunuz :confused: eger oyle ise elde yapin yada yada hic kullanmayin sadece yogurtlada guzel oluyor
 

GuLSerbeti

Well-known member
evt cok guzel gozukuyor... sabahtan beri bi seyde yememisim hala... yutkunmaktan meda care yok gibi :)
yalniz rus salatasini nasil yapiyosunuz....?
 

Eyvàh!

Well-known member
yalniz rus salatasini nasil yapiyosunuz....?

boyle :D



Rus salatasının en önemli malzemeleri haşlandıktan sonra 1 cm. boyutlarında küp şeklinde doğranmış patates ve mayonezdir. Ayrıca haşlanmış bezelye ve havuç ta Rus salatasının vazgeçilmez malzemeleri arasındadır. Rus salatasının içine bazen turşu ve salam da konulabilir. Zeytin, maydanoz ve haşlanmış yumurta salatayı tabakta süslemek için kullanılır.
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif][/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Malzemeler

  • 2 yumurta sarısı
  • 1,5 bardak zeytinyağı
  • 1-2 limon suyu
  • 1 kahve kaşığı toz hardal
  • 2-3 patates (haşlanmış)
  • 1-2 havuç (haşlanmış)
  • Yarım bardak iç bezelye (konserve)
  • 10-12 küçük salatalık turşusu (kornişon)
  • 3-4 dilim macar salamı, tuz
Yapılışı

  1. Porselen veya cam bir kaseye yumurta sarıları konur. Zeytinyağı damla damla ilave edilip karıştırılır.
  2. Daha sonra zeytinyağı iplik gibi akıtılarak karıştırılmaya devam edilir. Ara sıra limon damlatılır.
  3. Zeytinyağı bitince tuz, hardal, limon suyu ilave edilir.
  4. Havuç, patates, turşu, salam küçük doğranır (tavla zarı büyüklüğünde).
  5. Bunlara bezelye katılır. Tuz atılır.
  6. Mayonezden 2-3 kaşık ayrılır (üzerini süsleme için). Kalanına karışık sebzeler konup karıştırılır.
  7. Salata tabağına alınıp, ayrılan mayonez ve sebzelerle süslenir.
[/FONT]
 

GuLSerbeti

Well-known member
  1. Porselen veya cam bir kaseye yumurta sarıları konur. Zeytinyağı damla damla ilave edilip karıştırılır.
  2. Daha sonra zeytinyağı iplik gibi akıtılarak karıştırılmaya devam edilir. Ara sıra limon damlatılır.
  3. Zeytinyağı bitince tuz, hardal, limon suyu ilave edilir.
Bu kisim Mayonez galiba...

Tesekkur ederim, zahmet vermisiz size.... :)
 

huve

Well-known member
çevremde kumpiri sevmeyen nadir,
İzmir'i bilmem ama burada en iyi kumpir Ortaköy'de denilebilir
gece gece şimdi canımız çekti arkadaşlar :)
 

Eyvàh!

Well-known member
  1. Porselen veya cam bir kaseye yumurta sarıları konur. Zeytinyağı damla damla ilave edilip karıştırılır.
  2. Daha sonra zeytinyağı iplik gibi akıtılarak karıştırılmaya devam edilir. Ara sıra limon damlatılır.
  3. Zeytinyağı bitince tuz, hardal, limon suyu ilave edilir.
Bu kisim Mayonez galiba...

Tesekkur ederim, zahmet vermisiz size.... :)
evet oyle biz hep taze yapiyoruz cokta guzel oluyor

bazen olmuyor yagi bi yerde yumurtasi bi yerde ama hemen atmamak lazim baska bi kapta 1 yumurta sarisi ile olmayan harci tekrar kullanbilirsiniz

tabiki yine damla damla dokerek ..
 

ebrar172

Well-known member
mayonez ve ketcap hazir oldugu icinmi sevmiyorsunuz :confused: eger oyle ise elde yapin yada yada hic kullanmayin sadece yogurtlada guzel oluyor

yok ondan diil...fazla sağlıksız onun için yoksa severim ama yemiyorum biçok şeyde olduğu gibi...:(

zaten lezzetli olan herşey sağlığa zararlı...nefis terbiyesi için heralde..
 
Üst