Normal
evet insan hayatının her evresinde hep bir acizlik ve muhtaç olma durumu yaşamakta....uyumaya muhtaç yemeye muhtaç nefes almaya muhtaç def-i hacetini yapmaya muhtaç bu gibi binlerce örnekleme sayabiliriz ihtiyaçlarımıza dair...ama yine aynı insan oğlu sanki bu ihtiyaçlardan kurtulmuş tüm sorunlarını halletmiş gibi sokaklarda kibir ve gövde gösterisi yapar halde yürür etrafına caka satmaya kalkar...ama düşünüp demez ki; " yahu ben burada hava atıyorum kibirleniyorum ama daha küçük abdestimi bile tutamıyorum...sözüm bedenime geçmiyor...emretmeye kalksam bedenim beni dinlemez sokağın ortasında hava attığım insanların arasında paçalarımdan sıvıları salar da beni rezil eder" diye tefekkür etmez..Ya da şeytan ve nefs tarafından bu tefekkür ettirilmez...o kişiye sürekli verilen dolduruş yüklü vesveseler insanın acziyetini düşünme noktasından uzaklara götürür...Rabbim aczini bilen kullarından eylesin ve haddi aşmayı bizlere nasip etmesin...inşaALLAHAllah razı olsun bilgiler için...
evet insan hayatının her evresinde hep bir acizlik ve muhtaç olma durumu yaşamakta....uyumaya muhtaç yemeye muhtaç nefes almaya muhtaç def-i hacetini yapmaya muhtaç bu gibi binlerce örnekleme sayabiliriz ihtiyaçlarımıza dair...
ama yine aynı insan oğlu sanki bu ihtiyaçlardan kurtulmuş tüm sorunlarını halletmiş gibi sokaklarda kibir ve gövde gösterisi yapar halde yürür etrafına caka satmaya kalkar...ama düşünüp demez ki; " yahu ben burada hava atıyorum kibirleniyorum ama daha küçük abdestimi bile tutamıyorum...sözüm bedenime geçmiyor...emretmeye kalksam bedenim beni dinlemez sokağın ortasında hava attığım insanların arasında paçalarımdan sıvıları salar da beni rezil eder" diye tefekkür etmez..
Ya da şeytan ve nefs tarafından bu tefekkür ettirilmez...o kişiye sürekli verilen dolduruş yüklü vesveseler insanın acziyetini düşünme noktasından uzaklara götürür...
Rabbim aczini bilen kullarından eylesin ve haddi aşmayı bizlere nasip etmesin...inşaALLAH
Allah razı olsun bilgiler için...