bana sorarlarsa eger ;D insagoglu sonsuzluga evrilmistir siz hala dunyadamisiniz derim 
butun canlilar birbirlerine benziyor hemen hemen hepsinde goz var,kulak var,agiz var ama kainattaki diger canlilardan bir farkimiz var ,yani dunya bizim elimizde sekilleniyor
bu da insanin diger canlilardan ayiran ozellik oluyor milyonlarca canli turu var hic biri bizim gibi akledebilme kabiliyetine sahip degil, hic biri bizim gibi hayal kuramiyor,bizim gibi amaclari dogrultusunda yasamiyorlar...demekki insan nesli ozel yaratilmis sistemde bir dogal denge vardir bu dengeyi bozabilen tek canlı insandir ..Bu da insana verilmis olanin bir amaci olduğunu gosterir
insanoglu biraz dusunse ve kendi kendine deseki eger bir tur daha olsaydi ve bunlarda insan gibi dusunup insan gibi gelisse idi ve onlarda vahiy ile muhattap olsalardi o zaman insanin kaygilari belki olabilirdi
ama dunyadaki insanlarin konumu insanin bir amaci olmasina ve amac dogrultusunda bir hayat yasamasi geregine surukluyor bizi bu isteselerde boyle istemeselerde yani siz islama inanmazsaniz ama baska bir dusuncenin yada baska bir sistemin icine girme zorumlulugunuz var buda insanın tabiatı geregidir
burdaki ayrim hak ile batil ayrimidir bu ayrimida insan kendi iradesiyle yapar ve yolunu belirler..iste insanlarin gorevide bu olsa gerek bide bu kadar mucizeyi gordukleri halde hala inkardalar ya sasarim sasarim buna sasarim tobe tobe rabbim daha ne yapsin diyesim geliyor gerci yapacak cok is var bir cennet birde nari ates var :O
benim evrimle isim yok yasasam yasamam 40 bilemediniz 50 yil sonra toprak olacagim uzerime kara toprak atilacak bir daha ne gunes yuzume dogacak nede bu foruma girecem :angel: ben bunu dusunuyorum bencilsinde diyebilirler ama gelmisim ve gidiyorum daha sonraki gelecegim icin kaygiliyim onlarda bu dunya icin kaygililar degermi yalanci dunya icin ^o) degmez ama saygiliyim da bi gayretle arastirma yapiyorlar yapsinlar bakalim yapabildikleri yere kadar
ama bari bu surecte yaradani inkar etmesinler sadece inancim zayif desinler diyorum bu onlar icin daha hayirlidir gibime geliyor
rabbim size neyi emrediyor yani biz kullarina ? genel anlamiyla iyiligi ve guzelligi
ya seytan diye isimlendirilen varlik neyi emrediyor ?? kotuluk ve sayisiz ozgurlugu
peki seytanin izine gidipte mureffeh bir hayat yasayan bir insan gordunuzmu ??
e guzelligi iyiligi dogrulugu sevgiyi,saygiyi ,hayri ,samimiyeti,sabri ogutleyen Allah din olarak bize bunlari emretmisse sizce kotulukmu yapmistir siz Allah'in (hasa )neresinden rahatsiz oluyorsunuz?
kabul etmesenizde ihtiyacalrinizi a dan z ye karsilayan bir zat hic bir eksik birakmadan muhtesem bir sekilde kainati insa eden zat sizden ne istese az gelir
soyle bir dusunun herseyin sahibi bir yaradan var ve sizden iyliginizi istiyor,bunun neresi ser...
hic bir sey tesaduf degildir ..bu bir inanctir .haritadir ,kilavuzdir, izdir ,, hokuspokus hic degildir artik kor hayaller pesine kosmayin karsi tarafi curutmeye calisirken zorda kalin 
oyun bozanlik yapmayin bak bozarim oyununuzu heeee 
sozumu ustadin sozleri ile noktalamak isterim
faniyim fani olani istemem
acizim aciz olani istemem
ruhumu rahmana teslim eyledim gayrisini istemem
isterim yar-i baki isterim
zerreyim sems-i sermed isterim
hic ender hicim bu alemde bu alemi umumen isterim.