La ilahe illallah
:044: :044:
LA İLAHE İLLALLAH
Lâ iLâhe iLLaLLah, Kelıme-i Tevhidinin anLamı; ‘’
’tan başka tapıLacak kimse yoktur’’ anLamındadır. İsLam dininin temeL kuraLLarından birisidir. La iLahe iLLaLLah Muhammedün RasuLüLLah demeyen (diL iLe ikrar kaLp iLe tasdik etmeyen ) kimse Müslüman oLamaz. Lâ iLâhe iLLaLLah keLimei tevhidini Muhammedün RasuLüLLah keLimesi tamamLar. İkisi beraberdir. Hz Muhammed ALLah'ın kuLu ve rasuLüdür, (eLçisidir) anLamındadır.
KeLime-i Tevhîd kaLplerin pasını siLer ve nurLandırır. Kelimei Tevhîd iLe ALLah’ı zikir ve ALLah'ı zikir iLe de kaLplerin huzur ve rahatı hakkında birçok ayetLer ve hadisLer mevcuttur.
♥ "
-u TeaLa buyuruyor: LA İLAHE İLLALLAH benim kaLemdir. Bu kaLeden içeri giren kişi benim azabımdan emin oLur.
♥ "ALLah'ı çokca zikreden erkekLer ve ALLah'ı çokca zikreden kadınLar; ALLah bunLar için bir bağışLama ve büyük bir ecir hazırLamıştır." (Ahzab Suresi - 35)
♥ ‘Dikkat edin, KaLpler ancak ALLah’ı zikretmekLe tatmin oLur’ (Rad suresi 28)
MüsLümanın her fırsatta söyLemesi gereken KeLime-i tevhidin faziLeti, sevabı bereketi çoktur. Yine Hadis-i şerifLerde buyuruLuyor ki:
♥ (La iLahe iLLaLLah diyen beLa ve sıkıntıLardan kurtuLur.) [Bezzar]
♥ ALLah katında ameLLerin en kıymetLisi ‘Lâ iLâhe iLLaLLah’ demektir.
♥ ALLah’ı zikretmenin en fazilLetLisi ‘Lâ iLâhe iLLaLLah’ demektir.
♥ ‘Lâ iLâhe iLLaLLah demek doksan dokuz beLayı önLer, bunLarın en hafifi de üzerinizdeki sıkıntının kaLkmasıdır.
♥ ‘Lâ iLâhe iLLaLLah’ diyen kimseyi işLediği günahLardan doLayı kafir diye suçLamayın. ‘Lâ iLâhe iLLallah’ diyen kimseye kafir diyenin kendisi kafir oLur.
♥ ‘Lâ iLâhe iLLaLLah’‘ diyen kimse beLa ve sıkıntıLarından kurtuLur.
♥ ‘Kıyamet günü benim şefaatimLe en ziyade saadete erecek oLan kimse ihLasla (samimi oLarak – içinden geLerek ) Lâ iLâhe iLLaLLah diyen kimsedir.
♥ ‘Benim ve diğer PeygamberLerin zikrettiği en üstün keLime, ‘Lâ iLâhe iLLaLLah’ sözüdür.
♥ La iLahe iLLaLLah’ı çok söyLeyerek imanınızı tazeLeyin! [Taberani]
♥ (Günde yüz defa La iLahe iLLAllah diyenin yüzü kıyamette doLunay gibi parLar.) [Taberani]
♥ " Cenabı-ı Hak (C.C.) şöyle buyuruyor: İzzetim, CeLaLim ve Rahmetim hakkı için "Lâ iLâhe iLLaLah" Diyen kimseyi ateşe koymayacağım."
♥ ‘Lâ iLâhe iLLaLLah’ diyen kimsenin günahLarı siLinir ve yerine o kadar da sevap yazıLır.’
♥ ‘Lâ iLâhe İLLaLLah’ keLimesi cennetin anahtarıdır.
♥ ‘Lâ iLâhe iLLaLLah’ diyen kimse sözünde sadık ise (samimi ve haLis bir kaLp ile söyLerse) bütün günahLarı affediLir.
♥ ÖLüm haLindeki kimseye ‘Lâ iLâhe iLLaLLah’ söyLemesini tavsiye ediniz ve onLarı CennetLe müjdeLeyiniz. Şeytanın insana en yakın oLduğu vakit bu andır.
♥ Ağır hastayı ‘Lâ iLâhe iLLaLLah’ demeye zorLamayın, sadece teLkin edin.
♥ Son sözü ‘Lâ iLâhe iLLaLLah’ oLan kimse, ruhunu koLay tesLim eder ve ‘Lâ iLâhe iLLaLLah’‘ keLimesi kıyamet günü onun karşısına bir nur olarak geLir.
♥ ‘Lâ iLâhe iLLaLLah’‘ zikri, derin bir ihLas ve samîmiyet ister. ‘Kırk gün ihLas ve samimiyetLe ibadet eden kimsenin kaLbinden diLine hikmet pınarı akmaya başLar.’
♥ KeLime-i Tevhîdin hatmi 70.000 dir. Yetmiş bini tamamLamaya hatmi tehLiL denir. Ne niyetLe yetmiş bine tamamLanırsa Yüce MevLa icabet eder.
RABBİMİZ "LA İLAHE İLLALLAH'I" ANLAMAYI ve YAŞAMAYI İHSAN EYLESİN... Amin ...
:037: SELAM VE DUA İLE KALIN :037: