Konuya cevap cer

Arkadaşım kimse sana cevap yazmamış, ben yazayım sen ve senin gibilerin namına kısaca.

Bu konu, üzerinde çok hata ve ihmal yapılan ve ihlasın parça parça edildiği bir konudur malesef. Ne Allah'ın ne Resul'ünün rızası, sadece sohbete çağırmak ve onun haricinde arayıp sormamak ve ilgilenmemek ile kazanılmaz. Cennet o kadar ucuz değil.

Allah Teâlâ buyurdu ki: "Benim için birbirini sevenler, benim için  toplananlar, benim için birbirini ziyaret edenler, benim için birbirine  ihsan edenler üzerine muhabbetim ve sevgim vacip oldu." Bir diğer hadiste, Allah için bir araya gelenlerin, Allah için  dağılanların ve birbirlerini Allah için sevenlerin, Allah’ın  himayesinden başka hiçbir barınağın bulunmadığı mahşer gününde Allah’ın  arşının gölgesinde barınan yedi sınıf insandan olacakları  müjdelenmiştir.

Anlaşılıyor ki, mü’minler Allah için  birbirlerini sevmekle ve sevgi bağlarını güçlendirmekle mükelleftirler.  Bu mükellefiyeti Bedîüzzaman Hazretleri “müfritane irtibat” sözüyle  ifade ediyor.

İman hizmetinde ve hizmet yolunda müfritane  irtibatta nefis ve çıkar ilişkisi yoktur. Geçicilik yoktur. Başkasını  dışlamak yoktur. Başkasını kınamak ve küçümsemek yoktur. Müfritane  irtibat fedaileri arasında kurulan sevgi ve hürmet sırf Allah içindir ve  daimidir.

Müfritane irtibat hizmet ehline şevk kazandırır, hayra  ve hizmete teşvik eder, huzur ve mutluluk verir, güç ve kuvvet verir.  Allah’ın rızasını kazanmaya, mahşerde Allah’ın arşı altında himaye  görmeye ve Cennete ulaşmaya vesiledir.

Ancak, günümüzde malesef sadece, sohbete çağırmak için aramak ve hatta aramayıp bir kısa mesaj göndermekle, islam ve nur kardeşi olunacağı zannediliyor.

Ne yazık. Sen bir hafta boyunca hiç arama, sorma, konuşma, ne yapıyorum, yaşıyor muyum, ne gibi sorunlarım, derdim var, merak etme, hiç hal hatır sorma ve muhabbet kurma ve görüşme; ondan sonra sadece sohbet zamanı geldiğinde çağır ve üzerimden sevap kazanmaya çalış. Şimdi bu hiç samimi gelmiyor. Bilerek veya bilmeyerek yapılsın, yol bu değil. İnsanlık ve islam kardeşliği bu değil. Bunun adı açıkca manevi menfaat kardeşliğidir, ne ihlas aranır ne bir şey burada, resmen manevi menfaati için yanaşmanın resmidir. Cehaletle bile yapılsa, vahim hatadır, ağır ikazı gerektirir.

Tonlarla insanın bu konuda ciddi şikayeti var. "Cemaatteki insanlar bizi sadece sohbete çağırmak için arayıp görüşüyorlar, onun haricinde ölsek umurlarında değiliz" diyorlar. Bu insanların cemaatten uzaklaşıp, en sonunda ise dışına çıkmalarının sorumluluğu çok büyüktür, ciddi mesulüz bunda, kimse aksini aklına getirmesin bile. Bu olayı çok detaylandırmak mümkün olduğu halde, bu kadar işaret bile, anlayıp idrak edecek ve tavrını düzeltmek için, kendisini sorgulayıp çeki düzen vermeye niyetli gerçek ihlas sahibi, samimi insanlara ve nur talebelerine yeter de artar. Zaten diğerlerinin vereceği tepki, sadece menfi olacaktır ve türlü hezeyanvari izahlarla üstünü kapatmak olacaktır. Kusurunu bilmek kadar fazilet olmaz.

Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)