MUHABBET EDELİM

istiðna

Active member
isteyen herkes cvp verebililr...
ben uzun zamandır rabbimden istedigim bişey var.ama uzun zamandır.
ben bu hususta cok dua ettım.ama bu son zamanlarda artık dua etmıyorumm.çünkü rabbimin bana vermeyecegini düsünüyorum,ve dua etmenın bı anlamı yok,çünkü hayırlı olsa O zaten vericekti.
ve bu durum butun alemıme sırayet edıyor.ve istedigim olmaz ise hayatım cok sıkıntılı gecicek gibi.
duama hayır cvpı beni cok üzüyor.
şimdi sizden istedıgım duama devam edeyimmi,yoksa bitireyimm mi?

hulusi

Well-known member
MADEM DERS YOK BARİ MUHABBET EDELİM...

hayırlı bi şekilde devam et inş...Rabbim hayırsızsada hakkıma hayır eyle de inş..ayrıca üstadıdımda dediği gibi dua bi ibadettir..asıl meyvası uhrevidir dua ile kardeşim..

istiðna

Active member

hulusi ' Alıntı:
hayırlı bi şekilde devam et inş...Rabbim hayırsızsada hakkıma hayır eyle de inş..ayrıca üstadıdımda dediği gibi dua bi ibadettir..asıl meyvası uhrevidir dua ile kardeşim..
ama cok sıkılıyorum o duadan bahsederken etsemde kabul olmıyacak kı dıyorum.
evet dua bır ubudiyettir ama ben ubudiyetten ziyade aciz oldugum zamanlarda kim bana yardım edebilir,bu müşkilatımı kim giderebilir
diye düşündügümde,belkide cıkarlarım için duaya kalkıyorum.
ahıterette verılır düşüncesi nasıl telaffuz edıcem bılemıyorum ama ben bu dünyada görmek istiyorum.
hayır Allahın istedıgındedır sırrıda aklıma gelınce madem hayır yok o zaman duayı bıtıreyım dıyorum...
ama bitirmekte istemiyorum.bu dunyada da o meyveden yemek istiyorum,hem ahırette...
ve artık bu durum ruhumu,cesedimi cok sıkmaya başladı. .(

hulusi

Well-known member

istigna kardeşim maşallah risale-inur kültürünüz mevcut bu konuda bana söz düşmez..üstad çok güzel izah etmiştir dua yı..Rabbim ondandasizdende razı olsun..ama unutma herşeyin bize bakan yönunden çok Rabbimize bakan yönu vardır değilmi..gerek yağtığın dua ibadetinin ve gerekese istedigin şeylerin senın istedigin doğrultuda kabul olunmaması veya ertelenmez bilemeyiz rabbim hikmetlerinden sual sorulmaz..bizleringidecek başka kapısı yok her daim bu kapıyı dua tokmağı ile çalacağız..ve hayırlı isteklerimiz için de sebebler dairesinide yerine getirelim değil mi..bi an kalbimizden gecen ufak bi arzuyu bi bakıyoruz karşımızda görüyoruz bunu hayatının bi çok alanında bi çok şekilde yaşamışsınızdır..bunlara cvb veren Rabbim feryatlarımızı cvb asla bırakmadı bırakmayacak..insan zalim insan cahil vesselam dua ile

Garib

Well-known member

hulusi ' Alıntı:
istigna kardeşim maşallah risale-inur kültürünüz mevcut bu konuda bana söz düşmez..üstad çok güzel izah etmiştir dua yı..Rabbim ondandasizdende razı olsun..ama unutma herşeyin bize bakan yönunden çok Rabbimize bakan yönu vardır değilmi..gerek yağtığın dua ibadetinin ve gerekese istedigin şeylerin senın istedigin doğrultuda kabul olunmaması veya ertelenmez bilemeyiz rabbim hikmetlerinden sual sorulmaz..bizleringidecek başka kapısı yok her daim bu kapıyı dua tokmağı ile çalacağız..ve hayırlı isteklerimiz için de sebebler dairesinide yerine getirelim değil mi..bi an kalbimizden gecen ufak bi arzuyu bi bakıyoruz karşımızda görüyoruz bunu hayatının bi çok alanında bi çok şekilde yaşamışsınızdır..bunlara cvb veren Rabbim feryatlarımızı cvb asla bırakmadı bırakmayacak..insan zalim insan cahil vesselam dua ile
hulusi ağabey Allah razı ossun güsel cevaplar süpersin ağabey ismen dua isterem söleyim :)

istiðna

Active member

yeterli donanima sahip oldugumu düsünmuyorum. ne kadar genis bir basvuru kitabi oldugunun farkında olmama ragmen hala sorularımın cvplarını baska yerlerde arıya bılıyorsam(yanlış anlamyın lutfen)bu benim kültürümün ne kadar aciz oldugunun ispatıdır.
peki abi bunları okuyupta anlayamamak,anlayıpta yasantıya indirememek bende neyı gosterır.yanı nasıl bi eksiklik ki bu anlamak istemiyor.
ama aslında cvpı buldum;insan zalim insan cahil
selametle..

Sergerdan

Well-known member

İstigna abi,Hulusi abinin dedigi gibi ben de malumatınızın yeterli olabilecegini düşünüyorum.Ve benzer şeyleri söylemekten başka çare yok gibi gözüküyor.Çünkü özelde tam olarak maddi veya manevi ne istediginizi siz biliyorsunuz.Sizin de bildiginiz bazı şeyleri tekrarlarsak eger;

kul Rabbini tecrübe edemez,Rabbi eder tecrübe.Siz istemeniz gerekiyorsa isteyin.Ama sonuç sizi ilgilendirmesin.Durumunuza arzunuz ne kadar hayır,masum bir işde olsa terbiye edilen kişi nazarıyla bakın.Yani helal olan arzunuzla dahi Allah c.c insanı terbiye eder.Arzunuz acz ve fakrınıza vesile olacak,o dahi kullugun özünü anlamaya vesile olacak.Arzular bunun içindir.Mesela Allah ım ilmimi artır gibi en hayırlı bir iş de olabilir arzunuz,dünyevi bir istek de olabilir.İkisinin de en güzel tarafı bunları Allah tan bekledigine dair hisdir.İhlası aramak gerekir hep.Her dua ettiginde bu his olmayabilir ama gaye de onu yakalamaktır.Nasıl namaz kılanların hissesi farklı farklı,dua da bir ibadet herkesin hissesi farklı.Amacınız o ibadeti güzel yapmak olsun.Dua etmeniz yeminli birşey degil herhalde o acz fakr içinde dua edemiyorum diyorsanız,az ile yetinin o zaman.Güzel vakitleri arayın.Hem istediginiz şeyde musırrane duruma düşmeyin.Su-i edebtir.Allah c.c bizim duamıza ihtiyacı yok,dua bizim için.Ve ihtiyaç hissettikçe yapın.Eger maraz gibi birşey kasdetmişseniz,helal bir istekse mesela araba almak olsun,para kazanmanın yolunu arayın.Yani külli iradeye bırakayım diye çabaladıgınız şey yeknesaklıga dönüşmüş olmasın,taklidi olmasın.Neyse benden bu kadar ayrıca hakikatin rengine kusurlu tabirlerim mutlaka karışmışdır.Sözü mihenge vurmadan almamak gerek biliyorsunuz.Duayla ilgili Hulusi abinin dedigi yeride kopyalıyorum:

http://www.saidnur.org/forum/index.php/topic,5153.0.html

istiðna

Active member

sergerda abi hakikatin rengine kusurlu tabireriniz olmadı,çünkü hakikat konıştunuz.kusurlu olan benim.yeknesaklıga düşmüş olabilirimde.
Ubudiyyet ise, hâlisen livech illah olmalı.ben artık bu hususta kendimden emin degilim.
helal olan arzumla dahi Allah c.c beni terbiye edicegimi hiç düşünmemiştim.Amacım o ibadet i güzel yapmak.
istedim şeyde musırrane duruma düşmüş olabilirim hatta hırs yapmış olabilirim...
inş bu cvplar beni uzun bi süre tutar.
sizden de hulusi abiden razı olsun.Allaha emanet olun.

hulusi

Well-known member
Rabbim hepinizden razı olsun.Rabbim hakkıyla hidayete erenelrden kılsın bizleri..samimiyet ve irade eri olmayı nasıp etsin bizlere..istiğna son nefesa kadar imtıhanımız sürecek bize düşüne talim ve cihad..vesselam Rabbim dar-ı imtandan ak alınla çıkmayı bizlere nasıp etsin..

Hüsrev kardeşim estf..inş dua edelim birbirimize ben inanıyorum ki burda yapıaln dualar ihlaslı çükü ne ben senitanıyorum nede sen beni..ihlasa zarar gelecek durumlar söz konusu değil..Şu ateşelrin yandıgı ahir zamanda birbirimize dua ile yardım edelim inş..dua ile

leylak

Active member
Rabbim'in sevdiği kulunun sesini sevimli bulduğunu ,yakarışlarının çok hoşuna gittiğini, bu yüzden hemen dualarını kabul etmediğini, sevmediği kulununsa sesini çok çirkin bulduğunu bu yüzden hemen kabul ettiğini duymuştum.
Hatta buna örnek olarak firavun'u verirler.Yokuş yukarı çıkarken atının ön ayaklarını kısaltır ,inerkende uzatırmışki zorlanıpda dua etmesin diye.
Duanın kabul saati vardır onu Allah bilir bize dua etmek düşer.