Normal
“Nefsini daima itab eden, din ve dava arkadaşlarının iyiliklerine hasr-ı nazar eden, başkalarınca nefret edilmekten kurtulur.”Nefsin en büyük aldatmalarından biride devamlı kendinin yapmadığı şeyleri yapmış gibi sunmak, taşımadığı özelliklerle kendini vasıflandırmak istemesidir. “ben şöyle mert adamım, şöyle akıllıyım, şöyle zekiyim, şöyle alçakgönüllüyüm, şunu yaptım, bunu yaptım “ diye diye kendisinden nefret ettirir. Bizim kendimizi nasıl gördüğümüz değil, insanların bizi nasıl tarif ettiği önemlidir. Kendini kusurlu bilip din ve dava arkadaşlarının kusurlarını bulmaya çalışmayan ve hatta bulsa da onu yaymaya değil örtmeye çalışan insan ( buradaki örtmek örtbas etmek değil, insanlara duyurmadan düzeltmek olmalıdır.) bunun mükafatını nefret edilmekten kurtularak alabilir.
“Nefsini daima itab eden, din ve dava arkadaşlarının iyiliklerine hasr-ı nazar eden, başkalarınca nefret edilmekten kurtulur.”
Nefsin en büyük aldatmalarından biride devamlı kendinin yapmadığı şeyleri yapmış gibi sunmak, taşımadığı özelliklerle kendini vasıflandırmak istemesidir. “ben şöyle mert adamım, şöyle akıllıyım, şöyle zekiyim, şöyle alçakgönüllüyüm, şunu yaptım, bunu yaptım “ diye diye kendisinden nefret ettirir. Bizim kendimizi nasıl gördüğümüz değil, insanların bizi nasıl tarif ettiği önemlidir. Kendini kusurlu bilip din ve dava arkadaşlarının kusurlarını bulmaya çalışmayan ve hatta bulsa da onu yaymaya değil örtmeye çalışan insan ( buradaki örtmek örtbas etmek değil, insanlara duyurmadan düzeltmek olmalıdır.) bunun mükafatını nefret edilmekten kurtularak alabilir.