Normal
Cevap: Nur'un Büyük Kumandanı ..Yine bir gün anlatmıştı:“Üstad nefsimizi terbiye ederdi Ziyarete gelenler meyve filân gibi hediyeler getirirlerdi Biz almıyorduk, ama onlar Üstada yalvarıp yakarıp bazılarını veriyorlardı Üstad kabahati bizde buluyor, ‘Nefsiniz istedi, ben de almak zorunda kaldım’ derdi ‘Teberrüktür’ diyerek gelen meyveyi tavana astırır, bir ay tefekkür etmek üzere asılı bırakırdı Çürümek üzereyken aşağıya indirir, ‘Teberrük atılmaz’ diyerek kabuğuyla beraber bize yedirirdi Zehir gibi acısıyla tiksinerek onu öyle zorla yerdik ki, ondan sonra gelecek bir ziyaretçinin önce elinde hediye olup olmadığına bakar, engellemeye çalışırdık” nefsin terbiyesi bu olsa gerek... Allah razı olsun akna kardeşim...bilmediğimiz o kadar şey var ki sanki bu eserler ya da bu kadar çabaların sonucunda bilere gelen bu güzellikler çok kolay kazanılmış gibi..ama değil işte!...bu yazılanlar da bunun en güzel örneği...hakiki hizmet Allah sayılarını arttırsın bu insanların...inşallah...
Cevap: Nur'un Büyük Kumandanı ..
Yine bir gün anlatmıştı:
“Üstad nefsimizi terbiye ederdi Ziyarete gelenler meyve filân gibi hediyeler getirirlerdi Biz almıyorduk, ama onlar Üstada yalvarıp yakarıp bazılarını veriyorlardı Üstad kabahati bizde buluyor, ‘Nefsiniz istedi, ben de almak zorunda kaldım’ derdi ‘Teberrüktür’ diyerek gelen meyveyi tavana astırır, bir ay tefekkür etmek üzere asılı bırakırdı Çürümek üzereyken aşağıya indirir, ‘Teberrük atılmaz’ diyerek kabuğuyla beraber bize yedirirdi Zehir gibi acısıyla tiksinerek onu öyle zorla yerdik ki, ondan sonra gelecek bir ziyaretçinin önce elinde hediye olup olmadığına bakar, engellemeye çalışırdık”
nefsin terbiyesi bu olsa gerek...
Allah razı olsun akna kardeşim...bilmediğimiz o kadar şey var ki sanki bu eserler ya da bu kadar çabaların sonucunda bilere gelen bu güzellikler çok kolay kazanılmış gibi..ama değil işte!...bu yazılanlar da bunun en güzel örneği...hakiki hizmet Allah sayılarını arttırsın bu insanların...inşallah...