Risale hizmeti yapıldı ve bitti mi?

HaberRss

Haber Robotu
Bir arkadaşım, Risale hizmeti üstad zamanında yapıldı ve bitti diyor. Yirmi birinci yüz yıla hitap edemez diyor. Zira üstad vefat etmiştir diyor. Bu konuda görüşlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Devami...

Zuhr

Talebe
bu hizmet bir kişi ve onun etrafındaki bir gurup insanı kapsayan cüz i bir hizmet değil ki o şahıslar bu dünyadan göçüp gittiklerinde onlarla beraber gitsin de geride hiç birşey bırakmasın.
sadece o insanların derdine derman olup geriden gelenleri dışarda bırakmamışki,
yazılan onlarca kitap yüzlerce risale içindeki konular, orada sorulan sorulan sorular,soruların cevapları hala gündemde, hala soruluyor ve hala oradaki cevaplardan daha güzel bir cevap, daha safi daha net bir açıklama bulamıyorlar.

bugün hala yüzlerce milyonlarca insan o kitapları okuyup yazılanları mütala ettikçe imanının mertebeleri artıyor, yakinleri ziyadeleşiyor, akıllarındaki kalplerindeki kirler şüpheler temizleniyor

bugün hala bu eserleri insafla anlamaya çalışarak okuyupta "aman canım modası geçmiş bunların" veya "bu konu yanlış anlatılmış aslında böyledir" diyebilen akl-ı kamil kimse yok..

madem yok, bu "hizmet" hala ihtiyaç sahiplerine hizmet etmeye devam ediyor ve etmeye de devam edecek inşallah

garip nurcu

Yeni Üye
O vakit, ona karşı matbû kitapta böyle cevap vermiş:
"Herkese dünya terakkî dünyası olsun, yalnız bizim için mi tedennî dünyasıdır, öyle mi? İşte ben de sizinle konuşmayacağım. Şu tarafa dönüyorum, müstakbeldeki insanlarla konuşacağım.
Ey yüzden, tâ üç yüz seneden sonraki yüksek asrın arkasında gizlenmiş, sâkitâne benim sözümü dinleyen ve bir nazar-ı hafi-i gaybî ile beni temâşâ eden Said, Hamza, Ömer, Osman, Yusuf, Ahmet, v.s.! Size hitap ediyorum.
Tarih denilen mâzi derelerinden sizin yüksek istikbâlinize uzanan telsiz telgrafla, sizin ile konuşuyorum. Ne yapayım, acele ettim, kışta geldim. Siz, inşaallah,cennetasa bir baharda gelirsiniz. Şimdi ekilen nur tohumları, zemininizde çiçek açacaklar. Sizden şunu ricâ ederim ki: Mâzi kıtasına geçmek için geldiğiniz vakit, mezarıma uğrayınız. O çiçeklerin birkaç tanesini mezar taşı denilen, kemiklerimi misâfir eden toprağın kapıcısının başına takınız.... Devamını okumak isteyenler, Münazarat isimli eserindeki bu mektubu inceleyebilir.. zannediyorum bu sorunun cevabını Üstad hz.leri burada vermiştir..