risale-i nur kitaplarında geçmeyen üstadımızın sözleri

yakup1988

Yeni Üye
ben risale kitaplarında geçmeyen üstadımızın sözlerini (söylediklerini) araştırıyorum. bu konuda varsa bildiğiniz sözler, burada yazarsanız sevinirim.

bildigim bir sözünü aktarmaya çalışayım:

"benim maneviyattaki derecemi bilseydiniz, yanıma yerden sürüne sürüne gelirdiniz...." said nursi

yozgati

Well-known member
ben risale kitaplarında geçmeyen üstadımızın sözlerini (söylediklerini) araştırıyorum. bu konuda varsa bildiğiniz sözler, burada yazarsanız sevinirim.

"benim maneviyattaki derecemi bilseydiniz, yanıma yerden sürüne sürüne gelirdiniz...." said nursi

yakub kardeş forma daha yeni üye olmuşsun, hayırlı olsun öncelikle.

sen hatıra arıyorsun ve buna su-i istiğmal çok karışır. kaynaksız mesnedsiz şeyler bu işe çok karışır.

sen bu arzundan vazgeç!
külliyata geçmeyen sözler neden topluyorsun ? diye sormak istedim.

sana tavsiyem madem topluyorsun.- nesil yayınları son şahitler -8 cilt- onu oku tetkik et karşına çıkar.

Son düzenleme:

teblið

Vefasýz

Kesinllikle inanmıyorum..Hayatım boyunca böyle bir sözle karşılaşmadım..Belliki Üstada yapılan iftira hareketlerinden bir tanaesi ..

Bırakın Üstad hz'lerinin mubarek yaşantılarını normal bir müslüman dahi böylesi kibir dolu sözü zikretmez..Akıl var mantık var..Saldırlar bile mantıklı olur biraz..

Üstad'ın tevazusu da bütün Müslümanlar için güzel bir örnektir. Üstad çok akıllı, zeki, kültürlü ve en önemlisi de güzel ahlaklı bir insan olmasına rağmen, hiçbir zaman bu özelliklerinden dolayı insanları küçük görmemiştir. Aksine Üstad'ın eserlerine baktığımızda, çevresindeki insanlarla kıyas edilmeyecek kadar zeki ve bilgili olmasına rağmen, her zaman kendi nefsini kınadığını ve daima Allah karşısındaki acizliğini dile getirdiğini görürüz.