RİSALE-İ NUR'lar hakkında ALLAH RIZASI İÇİN BU KONUYA BAKIP YARDIMCI OLUN

Bezminur

Well-known member
Kardeşler ben daha yeni yeni Risale-i nur'dan ders okuyorum ve ders okurken çok heyecanlanıyor sıkılıyor kızarıyorum:mad: Risale-i nur'dan yapacağım konuya burdan açıklamalı risale derslerinizden çalışıyorum kelime çalışmasıda yapıyorum, komşularımada kendimi açabilmem ve komşularımında istifade etmesi için 15 günde bir ders okumayı düşünüyorum anlayacağınız bu konuda çok yeniyim,manevi bir kardeşimin ısrarı üzerine ve onun vesilesi ile ders okuyorum, bu akşamda 11.lema dan sünneti seniyyeyi okuyacağım. komşularıma ilk dersi salı akşamı başlattım sünneti seniyye yi okudum, ELH RABBİM çok güzel okutturdu ve çok güzel açıklattırdı hamd olsun, yalnız heyecanım çok oldu bu heyecanı atamıyorum birde insanlar bana bakacak diye utanıyor onların yüzlerine bakamıyorum, ama komşularıma başlattığım dersde komşularımın yüzüne tek tek bakabildim. Benim sorum FORUMUNUZDA açıklamalı risale derslerinize çalışıyorum bu doğru bir metodmudur? Ve kendimi nasıl açabilirim heyecanımı üzerimden nasıl atabilirim? Bana bu konuda yardımcı olun.

Risale- i nurların hakkını şimdiye kadar veremedim anlamıyorum anlamıyorum dedim ama inanın isteyince azimli olunca kelime çalışması yapınca açıklamalı derslerede çalışınca öyle bir açılıyorki anlatamam, RABBİM BENİM BU FEYZİMİ artırsın şeytane ve nefsime uydurmasın.

Bezminur

Well-known member
Cevap: RİSALE-İ NUR'lar hakkında ALLAH RIZASI İÇİN BU KONUYA BAKIP YARDIMCI

Daha önceleri eşim komşulara ders başlatalım dedi ama bende öyle bir yetenek olmadığı için, ders yapabilecek bir kardeşi düşündük fakat başlatamadık, bazı komşularımı derslere çağırıyorum bir iki geldiler ama sonra hep gelelim demediler.ben istiyorum ki kendileri desin bizide götür diye ama demiyorlar, yalnız ben komşularımın RİSALE-İ NUR hakikatlerini dinlemelerini çok istiyorum kendimi yetiştirirsem evim de okurum inş. evimde başlattım ama çok eksikliklerim var :(

akna

Well-known member

MaşAllah barekAllah ne kadar güzel bir işe vesile olmaya niyetlenmişsiniz kardeş
Buradaki Risale-i Nur konularından bende istifade ediyorum bunda yanlış birşey yok inşaAllah
çok da yararlı oluyor elhamdülillah
nitekim herkes okuduğu yerden kabiliyetine göre başka anlamlar çıkarır
cemaatleşmenin ve birlikte mütalaa etmenin ehemmiyetlerinden biride bu zaten

kendimizi geliştirmenin en güzel yolu
başkalarına anlatmaya çalışmaktır diye düşünüyorum
bu nedenle çok doğru bir yol seçmişsiniz
fakat imkanınız varsa derslere iştirak etmeye çalışın
komşularınız bugün sadece sizi dinliyor olabilir fakat
yarın soru sormaya başlayacaklardır
gerek Risale-i Nur, gerekse Üstad Hz. leri hakkında karşılaşacağınız sorulara yanıtsız kalırsanız
onların akıllarında soru işareti kalabilir
elbetteki herşeyi bilmemiz mümkün değil
lakin kendimizi geliştirmek için elimizden geleni hatta fazlasını yapmamız gerek

bir diğer önemli unsur ise, dersi kendi nefsinize hitaben yapmanız
nitekim Üstad Hz. Risale-i Nur'ların bir çok yerinde şu tabiri kullanıyor
"Ey nefsim ve ey nefsimle beraber bu hikâyeyi dinleyen adam!"
yani okuduğumuzu öncelikle kendi nefsimize alıcaz inşaAllah

Allah yar ve yardımcınız olsun, muvaffakiyet nasip etsin
Şevkinizi, feyzinizi, ilminizi, ihlasınızı arttırsın inşaAllah

Huseyni

Müdavim

Alternatif olarak; Sorularla Risale | Ana Sayfa sitesinden Risale-i Nur Külliyatına giriş yaptığınızda, hangi risaleyi açarsanız, o risaleyle alakalı sorulmuş soru ve cevapları bulabilirsiniz. Çok işinize yarıyacaktır. Mesela Sorularla Risale | Ana Sayfa gibi. Araştırmada herhangi bir mahsur yoktur. Allah muvaffak eylesin. O sıkıntı ilk başlarda olsa bile zamanla atılır Allahın inayetiyle. Dinleyicilerde genelde çok bilip çok anlatana değil, samimi anlatana bakar ve ondan etkilenir. Allah azami ihlas ve kolaylıklar versin. Amin.

Bezminur

Well-known member

akna kardeş güzel önerileriniz ve vermiş olduğunuz cvp için teşeşkkürü bir borç bilirim çok sağolun.ALLAH CC. RAZI OLSUN.

.Bende bu forumdan istifade etmeye gayret ediyorum.

,Elh bekarkende derslere iştirak ediyordum,şimdide derslere iştirak ediyorum,KOMŞULARIMA ilk dersimde.Okumaya başlamadan önce Risale-i nur’dan okuyorum, Risale-i nur nedir?Kur-an tefsiridir Kur-an hakikatleridir diyip daha sonrada okuyacağım konu sünneti seniyye hakkındada peygamber efendimizin sünneti seniyyesi efendimizin sünneti seniyyesine uymanın önemi hakkında diyip okudum,
Komşularıma Dersden sonra sizin buraya adımlarınız sevap hanenize yazılıyor sizin buraya adımlarınız birer köşk hükmündedir,İleriki zamanlarda Bediüzzaman said nursinin hayatındanda okuyacağım dedim.Komşularım ihlaslı olduğu için ders çok güzel oldu, feyiz ve huşu ile dinlediler, inanın cenab-ı hak bana okuttururken ve anlattırırken çok feyiz aldım.

Evet komşularıma dersde; üstad kitapların yazarı bediüzzaman said nursi önce kendi nefsine söylüyor bizde kendi nefsimize dinliyelim bunu ders içinde ara ara söyledim.

Son yazdığınız dualarınıza amin diyorum.
Rabbim beni bu yolda nefsime ve şeytana uydurmasın ve beni bu yoldan ayırmasın…

Lemaat dediğiniz gibi bazende sorularla risale-i nur'a bakarak çalışıyorum.

Bezminur

Well-known member

akna kardeş eşimin çok yakın bir arkadaşı yeni evlendi daha önce vakıf kalmış bir ağabeydir hanımıda hizmet ehli biri onların evlenmesi ile benim bulunduğum yerde hanımlara meşveret dersi açıldı, neyse tabi mübareklerin sayesinde,daha önce burda meşveret dersi yoktu başka bir grup vardı ben o derslerede iştirak ediyordum,evlendikten sonra şehir dışına gittiğimiz için meşveret derslerinden mahrum kaldım:(, eşimin arkadaşının hanımının ısrarı ile ders yapma kararı aldım ALLAH kendisinden razı olsun, geçen cuma meşveret cemaatinde 11.lema yı cenabı hak okutturdu ve açıklattırdı inş okuya okuya açılıcağım. Haftaya ders bende haftaya 7.haftamız oluyor, yalnız bu mübarek abi ve hanımı burada kalmayacaklar tayinleri çıkıcak,hizmeti devam ettirmemiz için manevi kardeşim sürekli benimle irtibat halinde, geçen dersimizde kendisi meşveret yaptı ben gittikten sonra dersler devam etsin, duyarsam ki dersler devam etmiyor üzülürüm dedi ,kararlar alındı bizlerde devam etsin dedik görevler aldık, yalnız şeytan benimle çok uğraşıyor, feyzimin kırılmasını istemiyorum,Rabbim beni bu yoldan ayırmasın.

Ben yıllarca Risale-i nur'ların hakkını veremedim:(Risale-i nurları anlamıyorum dedim ,forumunuzda açıklamalı gıybet dersine çalıştım inanın çok feyiz aldım, İnsan çalışınca isteyince kelime çalışmasıda yapınca risale-i nurlar çok güzel açılıyor yeterki insan azimli olsun.geçen hafta bu manevi kardeşimle başka bir yerde başka bir cemaate risale dersi başladık, ilk dersi kendisi yaptı, bugün bende gıybeti okuyacağım,İnşaallah Cenab-ı Hak yardım eder.bu cemaate başlamamıza vesile alonda manevi kardeşimin eşi ve daha önce vakıf kalan abimizdir.

Ayrıca komşularıma geçen hafta ders başlamıştım ya, bu akşam da komşularıma manevi kardeşim hanımlar rehberini yapacak ben gelmesini rica ettim.

Umarım bu yazılarımda ve bu söylemlerimde enaniyet olmaz. Rabbim bizleri eneden enaniyetten muhafaza buyursun.Şeytan bana çok vesveseler veriyor şevkimin feyzimin kırılmasından korkuyorum:(

Bezminur

Well-known member

Araştırmada herhangi bir mahsur yoktur. Allah muvaffak eylesin. O sıkıntı ilk başlarda olsa bile zamanla atılır allahın inayetiyle. Dinleyicilerde genelde çok bilip çok anlatana değil, samimi anlatana bakar ve ondan etkilenir. Allah azami ihlas ve kolaylıklar versin. Amin.

Ne güzel dua etmişsiniz.
Amin ecmain.