Normal
Halen de öyle bilenler hiçte az değil. İnsanlar az çok nurcu olduğumuzu biliyor ve bu olaylardan sonra bizi de malum konularla itham edenler, hakkımızda suizan edenler oluyor. Ancak sorduklarında bu farkı izah edebiliyoruz. Daha öncesinde de sohbetlere çağırdığımız kişiler bu işi gazete ve dergi için yaptığımızı söyleyerek eleştiriyorlardı yahut öyle zannettikleri için uzak duranlar oluyordu. Bu ismi o kadar kendilerine yakıştırmışlar ki, hakikate çok kalın bir perde olacak dereceye gelmişler. Neden ben "nurcuyum, risaleinur okuyorum" dediğimde zamanımın büyük kısmını, nurları anlatmaktan ziyade, gazete dergi safsatalarına cevab vermek ve hocaefendi hakkındaki meseleleri izah etmek durumunda kalıyorum ? Bu hizmet midir hizmete mani olmak mıdır, hocaefendi cemaati mensupları cevablasın ? Bu vebal değil midir ?
Halen de öyle bilenler hiçte az değil. İnsanlar az çok nurcu olduğumuzu biliyor ve bu olaylardan sonra bizi de malum konularla itham edenler, hakkımızda suizan edenler oluyor. Ancak sorduklarında bu farkı izah edebiliyoruz.
Daha öncesinde de sohbetlere çağırdığımız kişiler bu işi gazete ve dergi için yaptığımızı söyleyerek eleştiriyorlardı yahut öyle zannettikleri için uzak duranlar oluyordu.
Bu ismi o kadar kendilerine yakıştırmışlar ki, hakikate çok kalın bir perde olacak dereceye gelmişler. Neden ben "nurcuyum, risaleinur okuyorum" dediğimde zamanımın büyük kısmını, nurları anlatmaktan ziyade, gazete dergi safsatalarına cevab vermek ve hocaefendi hakkındaki meseleleri izah etmek durumunda kalıyorum ? Bu hizmet midir hizmete mani olmak mıdır, hocaefendi cemaati mensupları cevablasın ? Bu vebal değil midir ?