Bu tür yazılar yüzünden Risale-i Nurlar sadeleştiriliyor diyemeyiz. Bugünlerde herkes bir sadeleştirme derdinde olduğundan bazı yazarlarımız bunlara göndermede bulunma niteliğinde yazılar yazıyorlar.
Geçenlerde bir konuda da söylemiştim. Risale-i Nur'dan Lem'alar adlı eser sadeleştirilmiş, bir tv kanalı bunu haber yaptı. Üniversiteli gençler çok faydalı bulduklarından bahsettiler sadeleştirmeyi. Bir ilkokul öğrencisi bile bunları -düzenli ve samimi bir şekilde okumak şartıyla tabi- okurken kelime kelime açıklayabiliyorsa, anlamıyorum diyen üniversiteliye yazık.
Hem sahibinin izin vermediği bir eseri, neden sadeleştirilme derdine düşülür ki ? Bir de bunu marifetmiş gibi çıkıp tvlerde anlatıp duruyorlar. Kime sordunuz ? Kimden ruhsat aldınız ? Orjinal bir marka ile çakması birbirinden ne kadar uzaksa, Risale-i Nur ile sadeleştirilmişi dedikleri şeyde o kadar birbirinden uzaktır. Hem Risale-i Nur'un adını kullanmaları bu kadar okuyucuyu da hafife almaktır. Sadeleştirme dedikleri şey ancak kendi fikirleri olabilir. Risale-i Nurdan alınacak feyz, o yazılarda olamaz diyorum vesselam.
Sadeleştirme derdine düşeceğinize bir köylü kadar, bir ilkokul mezunu kadar kafa patlatında anlamaya çalışın.