Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Risaleyi yazmak ibadet oluyor mu? Yani diyorlarki mürekkebin her damlası şe
Cevap: Risaleyi yazmak ibadet oluyor mu? Yani diyorlarki mürekkebin her dam
Risale yazmak aslında süper bişe eski türkçe oldugu için zor anlıyoruz yazınca kawram meselesi daha kolay oluyor ama ibadetmi dir yoksa başka bişeymidir onu bilemem
Risale yazmak aslında süper bişe eski türkçe oldugu için zor anlıyoruz yazınca kawram meselesi daha kolay oluyor ama ibadetmi dir yoksa başka bişeymidir onu bilemem
Risale-i Nur u yazmanın ibadet oluşu ve hangi yönlerden ibadet olduğu külliyat içinde farklı yerlerde vurgulanmış, özellikle yazı mektubunda net cevap verilyor.
linkleride kontrol etmişsinizdir muhakkak ama buraya da konudan alıntı yapalım;
"Yazıda usanan ve ibadet ayları olan şuhur-u selasede sair evradı beş cihetle ibadet sayılan Risale-i Nur yazısına tercih eden kardaşlarıma iki hadis-i şerifin bir nüktesini söyleyeceğim.
Burada bir haşiye var. Talebeleri "Beş cihetle ibadet" kısmının izahını istemişler. ve Üstad Hazretleri açıklamasını yapmış.
Şöyle ki, Bu kıymetli mektubda Üstadımızın işaret ettiği beş nevi ibadetin kendilerinden izahını talep ettik. Aldığımız izah aşağıya yazılmıştır.
1- En mühim bir mücahede olan ehl-i dalâlete karşı mânen mücahede etmektir. 2- Üstadına neşr-i hakikat cihetinde yardım suretiyle hizmet etmektir. 3- Müslümanlara îman cihetinde hizmet etmektir. 4- Kalemle ilmi tahsil etmektir. 5- Bâzen bir saati bir sene ibadet hükmüne geçen tefekkürî olan ibadeti yapmaktır.
Risale-i Nur Kur'an hakikatlerinden Kur'an nurundan süzülmüş ve kişisel irade dahil olmadan ilhamen yazdırılmış. Ve Kur'an-ı Kerim ne kadar zaman hüküm sürecekse Risale-i Nur'da o kadar süre hükmüne, neşrine, Kur'an hakikatlerini, iman hakikatlerini anlatma vazifesine devam edecek. Yani ebede kadar…
Bir mevzu Risale-i Nur 'a girdi ise; Bu mevzu geçici bir mevzudur demek, hükmü kalkmıştır demek, Risale-i Nur’un bu düsturuna ve bu özelliğine uygun düşmez. Risale-i Nur'u yazmanın bir ibadet olduğu vurgusu yapılmış ve hangi cihetlerle ibadet hükmünde olduğu izah edilmiş.