Sadece 2 şey

zeyhak_

Well-known member
SADECE 2 ŞEY YETER

Kimileri var, yaşamı başkalarının hayatını zehretmek olarak algılıyor, birileri mutsuzsa, ortalık karışıksa, mutluluktan uçuyor.
Saygınlık, sevgi, öte dünya, o insanlar için hiç önemli değil. Bir bakıma şeytan satın almış ruhlarını. Her an hizipçilik yapmak, karı - koca arasını açmak, zarar vermek için nöbetteler sanki. Bilmiyorlar ki en çok zararı kendilerine veriyorlar.
Bazılarına zor geliyor olabilir ama öyle kolay ki düzelebilmek, aranan, saygı duyulan insan olabilmek, takdir görmek. Çok değil, sadece 2 şey yeter de artar bile hayatı anlamlı kılmaya:

İki şey "Kalitesiz İnsan"ın özelliğidir :
1- Şikayetçilik
2- Dedikodu

İki şey çözümsüz görünen problemleri bile çözer :
1- Bakış açısını değiştirmek
2- Karşındakinin yerine kendini koyabilmek

İki şey yanlış yapmayı engeller :
1- Şahıs ve olayları akıl ve kalp süzgecinden geçirmek
2- Hak yememek

İki şey kişiyi gözden düşürür :
1- Demagoji (Laf kalabalığı)
2- Kendini ağıra satmak (övmek, vazgeçilmez göstermek)

İki şey insanı "Nitelikli İnsan" yapar:
1- İradeye Hakim Olmak
2- Uyumlu Olmak

İki şey "Ekstra Değer" katar :
1- Hitabet ve diksiyon eğitimi almak
2- Anlayarak hızlı okumayı öğrenmek

İki şey geri bırakır :
1- Kararsızlık
2- Cesaretsizlik

İki şey kaşif yapar :
1- Nitelikli çevre
2- Biraz delilik

İki şey ömür boyu boşa kürek çekmemeni sağlar :
1- Baskın yeteneği bulmak
2- Sevdiğin işi yapmak

İki şey başarının sırrıdır :
1- Ustalardan ustalığı öğrenmek
2- Kendini güncellemek

İki şey başarıyı mutlulukla beraber yakalamanın sırrıdır :
1- Niyetin saf olması
2- Ruhsal farkındalık

İki şey milyonlarca insandan ayırır:
1-Sorunun değil, çözümün bir parçası olmak
2-Hayata ve herşeye yeni bakış açısıyla yaklaşabilmek

İki şey gelişmeyi engeller:
1-Aşırılık (mübalağa)
2-Felakete odaklanmış olmak

İki şey çözüm getirir :
1-Tebessüm (gülümseme)
2-Sükut (susmak)

(İkbal Gürpınar'ın Bir yazısından..)

nurhadimi

üye Sorumlusu
Açıkcası tebesümle ile okudum birbirinize hitabınızı...Bu ne güzel uhuvvet göstergesidir böyle. Allah ikinizden de razı olsun...

ecmain olsun zeyhak kardeşimiz maşaallah avatarındaki masum kız çocuğu kadar (eminim daha fazladır) ihlaslı sahi uzun zamandır söyleyecektim şimdi denk düştü inşaallah ne güzel avatarın var nur kardeşim

zeyhak_

Well-known member
ecmain olsun zeyhak kardeşimiz maşaallah avatarındaki masum kız çocuğu kadar (eminim daha fazladır) ihlaslı sahi uzun zamandır söyleyecektim şimdi denk düştü inşaallah ne güzel avatarın var nur kardeşim
hmm Rabbim razı olsun hoşnut olsun senden ...senin avatarında öyle can ne hoş laleleri oldum olası çok severim yaprakları sanki duaya durmuş gibiler ..hemde biraz öne eğilmişler

mihrimah

Well-known member

Gören gözler güzel kardeş... Nurhadimi İstanbul'a gelirsen inş. seninle bu camii ye gideriz.. Bu şehirde alnımı secdeden kaldırmak istemediğim 2 camii den biridir. Küba camiii...Yagmurlu bir havada çekmiştim resmi o yüzden damlalar var resimde...

nurhadimi

üye Sorumlusu
Gören gözler güzel kardeş... Nurhadimi İstanbul'a gelirsen inş. seninle bu camii ye gideriz.. Bu şehirde alnımı secdeden kaldırmak istemediğim 2 camii den biridir. Küba camiii...Yagmurlu bir havada çekmiştim resmi o yüzden damlalar var resimde...

inşaallah inşaallah gelmeyi düşünüyoruz inşaallah siz de van'a olmadı daha yakın bi memlekete bolu'ya bekleriz inşaallah

nurhadimi

üye Sorumlusu

hakikaten böyle bir niyetimiz var bizim mübarek huve kardeşimiz ile siz de olsanız maşaallah ne güzel olur