Normal
Seksen dördüncü cümle: Sana dehalet ediyorum ve sana hizmetkârım ve senin rızanı istiyorum ve seni arıyorum.” O.M.Sana sığınıyorum, senin hizmetkârınım, rızanı istiyorum ve seni arıyorum. S.M.1. Bu cümlede sadece "dehalet" kelimesi alışık olmadığımız bir kelime. Ki bu kelime de cümle içinde az çok kendi manasını veriyor. Risale-i Nur'da değiştirilen her kelime tahrifattır. Bu tahrifat, bize biraz yabancı olan kelimeleri değiştirmekle birlikte, bilinenlerin de değiştirilmesiyle katmerli bir hale getirilmiştir.2. "Ve sana hizmetkârım" "senin hizmetkârınım" şeklinde değiştirilmiş. "Ve" bağlacı kaldırılmış. Bu terkip çok anlaşılır olduğu halde tahrif edilmiş.."Sana hizmetkârım" ı "senin hizmetkârınım" şeklinde değiştirmenin nasıl bir faydası vardır ?3. "Ve senin rızanı istiyorum" "rızanı istiyorum" şeklinde değiştirilmiş. Hem "ve" hem "senin" kaldırılarak tahrifat yapılmış.
Seksen dördüncü cümle:
Sana dehalet ediyorum ve sana hizmetkârım ve senin rızanı istiyorum ve seni arıyorum.” O.M.
Sana sığınıyorum, senin hizmetkârınım, rızanı istiyorum ve seni arıyorum. S.M.
1. Bu cümlede sadece "dehalet" kelimesi alışık olmadığımız bir kelime. Ki bu kelime de cümle içinde az çok kendi manasını veriyor. Risale-i Nur'da değiştirilen her kelime tahrifattır. Bu tahrifat, bize biraz yabancı olan kelimeleri değiştirmekle birlikte, bilinenlerin de değiştirilmesiyle katmerli bir hale getirilmiştir.
2. "Ve sana hizmetkârım" "senin hizmetkârınım" şeklinde değiştirilmiş. "Ve" bağlacı kaldırılmış. Bu terkip çok anlaşılır olduğu halde tahrif edilmiş.."Sana hizmetkârım" ı "senin hizmetkârınım" şeklinde değiştirmenin nasıl bir faydası vardır ?
3. "Ve senin rızanı istiyorum" "rızanı istiyorum" şeklinde değiştirilmiş. Hem "ve" hem "senin" kaldırılarak tahrifat yapılmış.