Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ustad evalusiya nazariyesi hata ekanlihini nasil ispat etgenler ben biliyorim evalusiya hata yana qalbime geliyor bana s,ubha birakiyor bilmiman ne ic,in
Ustad evalusiya nazariyesi hata ekanlihini nasil ispat etgenler ben biliyorim evalusiya hata yana qalbime geliyor bana s,ubha birakiyor bilmiman ne ic,in
abdurohman kardeşim, anladığım kadarıyla hata yapmak ile tekamül arasındaki ilişkiyi soruyorsunuz ?eğer yanlışsa düzeltin inşaAllah,
anladığımız kadarıyla cevab verelim inşaAllah,
Kişi kendi iradesiyle yaptığı kötülüklerden, hatalardan tevbe ve istiğfar ederse, onlardan temizlenir. ve bu tevbe, tekemmül etmeye, kemale ermeye vesiledir.
Tarihte bazı velilerin gençliklerinde günah işledikleri, daha sonra tevbe edip hak yola dönerek derecelerini artırdıklarını biliyoruz. Bu kimseler, günah işleyerek değil, günahları terk ederek veli olmuşlardır.
“Eğer siz günah işlemeseydin, Allah sizi ortadan kaldırır ve günah işleyen bir nesil yaratırdı..”(Müslim, Tevbe, 9,10,11) mealindeki hadisten maksat da günahlara teşvik değil, günahkârları ümitsizlikten kurtarıp, Allah’ın Affedici, Bağışlayıcı sıfatlarını hatırlatarak onları tevbe etmeye teşvik etmektir.