Sen Hiç Çamur Yedinmi? ::.
Ekmeğin yerini çamur aldı
Haiti'de yoksul halk çamurdan çörekle besleniyor. Yükselen gıda fiyatları, dünyadaki yoksulları açlık tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyor. Amerika kıtasının en yoksul ülkelerinden Haiti'de de çamur artık ekmeğin yerini almış durumda.
Çamurdan çörek eski bir gelenek
Nüfusun yüzde 80nin yoksulluk sınırının altında bir gelirle yaşamaya mahkum olduğu ülkede, hamile kadınlarla çocukların kalsiyum ihtiyacını karşılaması için çamurdan kek yapmak, aslında eski bir gelenek.
Enflasyon temel gıda yaptı
Ama son bir yıl içinde gıda fiyatlarında yaşanan dramatik artış, bir tabak pilavı bile lüks tüketim maddesi haline getirmiş ve çamur artık halkın temel gıda maddesi olmuş.
Yapımı çok kolay
Çamurdan keklerin yapımı kolay. Taş ve çakıllardan arındırılan toprak su, tuz ve yağ ile karıştırılıyor, sonra da güneşe kurumaya bırakıyor.
Tek faydası doyurmak
Ağzın tüm nemini alan ve birkaç saat sonra da kötü bir tad bırakan keklerin açlığı gidermekten öte faydası olmuyor.
Gıda krizinin eşiğinde
Dünyanın tamamında olduğu gibi Haitide de gıda fiyatlarındaki artıştan yükselen petrol fiyatları, iklim değişikliğine bağlı felaketler ve bunlara bağlı olarak tahıl stoklarındaki azalma sorumlu.
Tüm dünya aynı kaderi paylaşabilir
Dünyadaki tarım alanlarının giderek daraldığını vurguluyan ekonomi uzmanları, nüfus artışının da hesaba katılmasıyla küresel bir gıda krizinin eşiğinde olunduğuna dikkat çekiyor
Bu manzaraları 3 gün sonra unutucaz belki ama onlar bu yoksulluğu hayatları boyunca çekecekler........................................ ......
Ekmeğin yerini çamur aldı
Haiti'de yoksul halk çamurdan çörekle besleniyor. Yükselen gıda fiyatları, dünyadaki yoksulları açlık tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyor. Amerika kıtasının en yoksul ülkelerinden Haiti'de de çamur artık ekmeğin yerini almış durumda.
Çamurdan çörek eski bir gelenek
Nüfusun yüzde 80nin yoksulluk sınırının altında bir gelirle yaşamaya mahkum olduğu ülkede, hamile kadınlarla çocukların kalsiyum ihtiyacını karşılaması için çamurdan kek yapmak, aslında eski bir gelenek.
Enflasyon temel gıda yaptı
Ama son bir yıl içinde gıda fiyatlarında yaşanan dramatik artış, bir tabak pilavı bile lüks tüketim maddesi haline getirmiş ve çamur artık halkın temel gıda maddesi olmuş.
Yapımı çok kolay
Çamurdan keklerin yapımı kolay. Taş ve çakıllardan arındırılan toprak su, tuz ve yağ ile karıştırılıyor, sonra da güneşe kurumaya bırakıyor.
Tek faydası doyurmak
Ağzın tüm nemini alan ve birkaç saat sonra da kötü bir tad bırakan keklerin açlığı gidermekten öte faydası olmuyor.
Gıda krizinin eşiğinde
Dünyanın tamamında olduğu gibi Haitide de gıda fiyatlarındaki artıştan yükselen petrol fiyatları, iklim değişikliğine bağlı felaketler ve bunlara bağlı olarak tahıl stoklarındaki azalma sorumlu.
Tüm dünya aynı kaderi paylaşabilir
Dünyadaki tarım alanlarının giderek daraldığını vurguluyan ekonomi uzmanları, nüfus artışının da hesaba katılmasıyla küresel bir gıda krizinin eşiğinde olunduğuna dikkat çekiyor
Bu manzaraları 3 gün sonra unutucaz belki ama onlar bu yoksulluğu hayatları boyunca çekecekler........................................ ......