Normal
Evet ben de araştırırken gördüm kardeş farklı yorumlar var.En güvenilir bulduğumu yazdım.Bildiğim kadarıyla mezheplerden kaynaklanıyor.Şafii mezhebinde kaza nafileden önce geliyor.Kazanın daha çok aciliyeti olduğu için. Tutmaya vaktin varken tutmadan vefat ederse borç olarak kalıyor.Hanefi mezhebinde ise nafile orucu tutupdaha sonra kazaları tutabiliyorsun.Üstünden sene geçene kadar kaza olupta vefat edersen mesul olmuyormuşsun.Ben genelde hep kazaya diye niyetlenirim. Şaafi mezhebinddenim öncelik kaza olduğu için önce borcumu bitirip sonra nafileye yönelirim.Ama kazaya diyede niyetlenirse şevvalde orucunu tutsa yinede sevabından mahrum olmuyor.İnşaallah yardımcı olmaya çalışmışımdır acizane kardeş Selam ve dua ile.
Evet ben de araştırırken gördüm kardeş farklı yorumlar var.En güvenilir bulduğumu yazdım.Bildiğim kadarıyla mezheplerden kaynaklanıyor.Şafii mezhebinde kaza nafileden önce geliyor.Kazanın daha çok aciliyeti olduğu için. Tutmaya vaktin varken tutmadan vefat ederse borç olarak kalıyor.Hanefi mezhebinde ise nafile orucu tutup
daha sonra kazaları tutabiliyorsun.Üstünden sene geçene kadar kaza olupta vefat edersen mesul olmuyormuşsun.
Ben genelde hep kazaya diye niyetlenirim. Şaafi mezhebinddenim öncelik kaza olduğu için önce borcumu bitirip sonra nafileye yönelirim.Ama kazaya diyede niyetlenirse şevvalde orucunu tutsa yinede sevabından mahrum olmuyor.
İnşaallah yardımcı olmaya çalışmışımdır acizane kardeş Selam ve dua ile.